28/06/2010

Els fenòmens astronòmics i l’eclipsi total de sol d’aquest juliol centraran la conferència de Miquel Serra-Ricart, demà a l’IEC


La fenomenologia dels grans espectacles que podem presenciar al cel, com són els eclipsis totals de Sol i Lluna, les aurores polars i les pluges d’estels fugaços, centrarà la conferència «Grans espectacles celestes: eclipsis, aurores i pluges d’estels» que oferirà Miquel Serra-Ricart el dimarts 29 de juny, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

En la seva intervenció, Serra-Ricart presentarà, també, l’expedició Shelios 2010, que ens trasllada a l’illa de Pasqua per observar l’eclipsi total de sol que es produirà el pròxim 11 de juliol. La conferència forma part del cicle «Conferències magistrals del curs 2009-2010», que enguany commemora l’Any Internacional de l’Astronomia.

Miquel Serra-Ricart és doctor en astrofísica per la Universitat de La Laguna (Tenerife) i investigador de l’Institut d’Astrofísica de les Canàries. Des del 1994 ocupa el càrrec d’administrador de l’Observatori del Teide, moment en què també va començar una important tasca de divulgació de l’astronomia. L’any 1998 va crear Shelios, una associació sense ànim de lucre que té per objectiu principal organitzar expedicions científiques per a observar els grans espectacles del cel. Amb la col·laboració del prestigiós astrofotògraf Juan Carlos Casado, va idear, l’any 2001, el projecte fotogràfic «Tierras y estrellas»; un any més tard va fundar, amb fons del Ministeri d’Educació i Ciència, el portal educatiu Astroaula, i el 2004 va crear el projecte sociocultural «La ruta de las estrellas», en què joves estudiants de secundària tenien l’oportunitat de formar part d’expedicions científiques al costat d’astrònoms professionals.
 


 

‹‹123456...271