22/06/2010

L’IEC acull, fins al 12 de juliol, l’exposició «La Setmana Tràgica als barris de Barcelona: motius i fets»


L’exposició, que commemora el centenari de la revolta popular que va esclatar a Barcelona el 19 de juliol de 1909, coneguda amb el nom de «Setmana Tràgica», es pot veure a l’atri de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC, del 21 de juny al 12 de juliol. Està formada per vint plafons, entre els quals hi ha un plafó introductori i dos d’últims amb una cronologia final dels fets i una valoració del moment històric; entremig, diversos plafons descriuen la Barcelona abans de la revolta, la Guerra de Melilla, la ciutat en el moment dels aldarulls i les conseqüències de la revolta.

L’exposició ha estat comissariada per Teresa Abelló, amb la col·laboració d’un consell assessor format per Joan Àngel Frigola, Josep Guzmán, Josep M. Contel, Jordi Morell, Oriol Granados i Pau Vinyes, i coordinada per l’Institut Ramon Muntaner. L’exposició té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Biblioteques de Barcelona i Catalunya Ràdio, i ha estat possible gràcies a la col•laboració de diferents arxius, fundacions i entitats.

En la inauguració de l’exposició, hi van intervenir Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner; Ignasi Cardelús, delegat de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona; Joan Àngel Frigola, president del Taller d’Història de Gràcia en representació dels grups de recerca local de Barcelona; Antoni Riera, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, i Teresa Abelló, comissària de l’exposició. Va presidir l’acte Salvador Giner, president de l’IEC. Durant la inauguració, Teresa Abelló va oferir una visita guiada per l’exposició.
 


 

‹‹123456...266