28/05/2010

El congrés sobre el rei Martí l’Humà commemora els sis-cents anys de la mort del monarca


Al llarg de cinc dies, experts catalans i de la resta del món analitzen la figura, la vida i el regnat de Martí l’Humà, en el congrés internacional «Martí l’Humà, el darrer rei de la dinastia de Barcelona (1396-1410). L’interregne i el Compromís de Casp», organitzat per la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC i que s'ha inaugurat avui dilluns a la Casa de Convalescència, seu de l'Institut.  Les conferències del congrés es poden veure des de la videoteca de l'IEC.

La inauguració del congrés ha estat a càrrec de Salvador Giner, president de l’Institut, mentre que Maria Teresa Ferrer i Mallol, de la Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i presidenta de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, ha pronunciat la conferència inaugural, titulada «Martí I, el darrer rei de la dinastia de Barcelona».

Des d'avui i fins divendres 4 de juny, s'analitzarà la vida i els temps en què va viure el qui va ser rei d’Aragó, de València, de Mallorca i de Sardenya; comte de Barcelona, de Rosselló i Cerdanya, de Sicília i d’Empúries, i duc de Montblanc. Així, s’estudiaran, entre d’altres aspectes, la família del rei Martí; l’interregne i el Compromís de Casp; el patrimoni reial, la fiscalitat i l’endeutament; la política internacional; la societat i l’economia o la cultura i l’art.

 En l’organització del congrés col·labora la Institució Milà i Fontanals del CSIC, i la coordinació científica del congrés és a càrrec de Maria Teresa Ferrer i Mallol.

 

 


 

‹‹123456...262