dimecres

6

juny


18.30 h

 

Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans

18.30 h

En els darrers anys, la història de la ciència i de la tècnica, la història ambiental, l’ecologia política i els estudis sobre ciència i tecnologia han contribuït d’una manera notable a l’anàlisi en profunditat de les controvèrsies ambientals, com a exponents significatius de la nostra cultura científica recent. El paper dels experts, les reaccions de la població local, la importància del poder polític i econòmic i la legislació que se’n deriva són factors determinants a l’hora d’analitzar de manera polièdrica un determinat conflicte ambiental. 

En aquest context, l’acte presentarà el documental Flix: atur o misèria (2018), d’Arturo Hortas, que posa imatge i veu a la tesi doctoral de Marta Pujadas: La creació d’un passiu ambiental a Catalunya: Història de la planta química de Flix al riu Ebre (1897-2013) (2015), que explica la lluita per la descontaminació dels terrenys i del riu Ebre en les darreres dècades. 
 
L’acte pretén ser una trobada interdisciplinària amb la participació d’especialistes de diferents àrees que estudien la qüestió ambiental des de perspectives diverses, i que discutiran i analitzaran les responsabilitats, possibles sortides i solucions de la contaminació del riu Ebre a Flix. El públic assistent podrà participar de manera activa en l’acte.
 
 

Organitza: 


Agenda

dimecres

25

maig
 

18 h

dimecres

25

maig
 

18.30 h

dimecres

25

maig
 

9 h

dijous

26

maig
 

dijous

26

maig
 

18 h

dijous

26

maig
 

9.30 h

dissabte

28

maig
 

12 h

dilluns

30

maig
 

18 h


‹‹123