Agenda


:: Més activitats ::
 
12/10/2013
L’IEC acull el II Simposi sobre l’Ensenyament de la Llengua i la Literatura Catalanes a la Secundària i a la Universitat

     Inauguració del II simposi

Amb el títol Quin futur volem? Perspectives i propostes, l’11 d’octubre —un dia després de l’aprovació de l’anomenada Llei Wert— es va celebrar, a la Sala Prat de la Riba de l’IEC, el segon simposi sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a la secundària i a la universitat, organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Secció Filològica de l’IEC, en el marc de la commemoració del centenari de la publicació de les Normes ortogràfiques.

En el seminari es va reflexionar sobre tres grans eixos: la comparació de legislacions estatals sobre l’ensenyament de la llengua i la literatura, la proposta de currículums educatius de països propers que serveixin de referència, i el suggeriment de paradigmes metodològics docents tant en llengua com en literatura. A partir d’aquestes tres grans línies, es va fer una mirada cap a Europa i cap al món amb l’objectiu de contrastar realitats diverses, susceptibles de ser adaptades al cas català.

En la inauguració del simposi, Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC, va destacar que, malgrat el context difícil, «hem de veure perspectives obertes a una situació satisfactòria». Segons va afirmar, «a Catalunya hi ha una expectativa que queda patent en la presentació d’aquest simposi, però a la resta dels territoris de llengua catalana també hi ha expectatives encara que siguin de naturalesa diferent». La conferència inaugural va ser a càrrec de Narcís Comadira i es va titular «Que escampi el seu perfum! La llengua com a jardí de delícies».

Les ponències i la taula rodona del simposi es poden veure a la videoteca de l’IEC
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència