Agenda

dijous  20 febrer 2020
19 h
Conferència «Collections and display: the Royal College of Physicians in London»

dijous  20 febrer 2020
9 h
III Congrés Internacional «Les ciutats mediterrànies»

divendres  21 febrer 2020
12.30 h
Dia Internacional de la Llengua Materna 2020

divendres  21 febrer 2020
9 h
III Congrés Internacional «Les ciutats mediterrànies»

divendres  21 febrer 2020
9.30 h
18th MetNet Meeting

dilluns  24 febrer 2020
16.30 h
Celebració de l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal: «Protegir les plantes, protegir la vida»

dilluns  24 febrer 2020
18 h
Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal

dilluns  24 febrer 2020
19.30 h
Conferència «Déu i el medi ambient: el punt de vista d’un ecòleg»

dimarts  25 febrer 2020
18.30 h
Presentació del llibre Biodiversity of Pantepui. The Pristine ‘Lost World’ of the Neotropical Guiana Highlands

dimarts  25 febrer 2020
19.30 h
Exposició «Dones i física»


:: Més activitats ::
 
22/04/2010
L’IEC ha lliurat aquest vespre els Premis Sant Jordi 2010

L’Institut d’Estudis Catalans ha lliurat, aquest vespre, a la sala Prat de la Riba de l’IEC, els Premis Sant Jordi 2010, que integren el LXXIX Cartell de premis i de borses d’estudi de l’IEC. El Cartell el conformaven trenta-quatre premis i set borses d’estudi per un valor de cent seixanta mil euros. Durant l’acte, el guanyador del Premi Prat de la Riba d’enguany, l’enginyer industrial Joan Carles Alayo i Manubens, ha parlat en nom dels guardonats i ha destacat la importància dels Premis Sant Jordi de l’IEC com un estímul per a les persones que es dediquen a la recerca. Segons Alayo, obtenir un d’aquests premis «implica no un punt i a part, sinó un punt i seguit en la nostra tasca». L'acte de lliurament es pot veure des de la videoteca de l'IEC.

Dins la mateixa categoria de premis generals, destaquen també el Premi de Medi Ambient i el Premi Jaume Camp de Sociolingüística, dotats amb sis mil euros. En aquesta edició, el Premi de Medi Ambient, que concedeix l’IEC juntament amb l’Obra Social Caixa Sabadell, s’ha atorgat a l’ecòleg marí i divulgador científic Josep Maria Gili i Sardà per «la seva trajectòria d’estudi d’investigació i difusió del coneixement sobre qualitat ambiental i patrimoni natural». D’altra part, el treball «Els japonesos a Catalunya i la llengua catalana: Comunitat, llengües i ideologies», de Makiko Fukuda, és el guardonat amb el Premi Jaume Camp de Sociolingüística, un premi instituït l’any 2001 per Òmnium Vallès Oriental i que, des de l’any passat, es convoca conjuntament amb l’IEC. En aquest cas, el jurat ha valorat «la seva contribució innovadora al coneixement de la complexitat sociolingüística de la Catalunya actual» i «la solidesa metodològica de la seva recerca».

 A més dels premis generals, cadascuna de les cinc seccions de l’IEC ―Secció Històrico-Arqueològica, Secció de Ciències Biològiques, Secció de Ciències i Tecnologia, Secció Filològica i Secció de Filosofia i Ciències Socials― convoca dos premis, valorats amb quatre mil dos-cents euros cada un. Des que es van instituir el 1914, els Premis Sant Jordi de l’IEC distingeixen les institucions i les persones que han contribuït, amb llurs activitats o treballs, a la consolidació i al prestigi de la recerca científica i de la cultura catalana, amb una incidència especial en la promoció dels joves investigadors de tots els àmbits de les ciències i les humanitats.

Premis amb motiu de l’Any Internacional de la Química

En la mateixa cerimònia també s’han lliurat els premis als guanyadors de «Quins elements!», un concurs que ha estat obert a la participació dels estudiants de química de qualsevol àmbit (batxillerat, cicles formatius, llicenciatura o tercer cicle). «Quins elements!» és una de les activitats organitzades per la Societat Catalana de Química, filial de l’IEC, amb motiu de l’Any Internacional de la Química, que serà el 2011.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Joan Miralles i Monserrat

‘L’art de picapedrer’, de Josep Gelabert (1653)

 

A cura de Pere Quer

Homenatge de les lletres catalanes a Pompeu Fabra (1928)

 
 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència