Agenda

dijous  1 octubre 2020
18.30 h
Conferència «La quarta revolució industrial i els valors ètics. Com ens afectarà?»

dijous  1 octubre 2020
19.30 h
Concert «La missa polifònica a Catalunya (1360-1670)», dins el cicle Música al claustre de l'IEC

dijous  1 octubre 2020
9.30 h
Seminari ILAC G8:2019 i celebració del DMM

dimarts  6 octubre 2020
19 h
Conferència inaugural del curs de la Societat Catalana de Física: Epidèmies i mobilitat

dimecres  7 octubre 2020
18 h
Presentació del llibre Emergencia climática, alimentación y vida saludable

dimecres  7 octubre 2020
18.30 h
Taula rodona dins el cicle Record dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial AEDOS (1964-1974)

dijous  8 octubre 2020
11.30 h
Presentació de l’Informe sobre la cohesió social a la Catalunya del segle XXI

dimarts  13 octubre 2020
18 h
Inauguració del curs 2020-2021 de l’IEC

dijous  15 octubre 2020

Conferència Proscrits, marginats i minories a la Corona d’Aragó (s. XV-XVIII). Textos i vides

dijous  15 octubre 2020
19.30 h
Concert «Beethoven i el Romanticisme des de Catalunya», dins del cicle Música al claustre a l'IEC


:: Més activitats ::
 
22/04/2010
L’IEC ha lliurat aquest vespre els Premis Sant Jordi 2010

L’Institut d’Estudis Catalans ha lliurat, aquest vespre, a la sala Prat de la Riba de l’IEC, els Premis Sant Jordi 2010, que integren el LXXIX Cartell de premis i de borses d’estudi de l’IEC. El Cartell el conformaven trenta-quatre premis i set borses d’estudi per un valor de cent seixanta mil euros. Durant l’acte, el guanyador del Premi Prat de la Riba d’enguany, l’enginyer industrial Joan Carles Alayo i Manubens, ha parlat en nom dels guardonats i ha destacat la importància dels Premis Sant Jordi de l’IEC com un estímul per a les persones que es dediquen a la recerca. Segons Alayo, obtenir un d’aquests premis «implica no un punt i a part, sinó un punt i seguit en la nostra tasca». L'acte de lliurament es pot veure des de la videoteca de l'IEC.

Dins la mateixa categoria de premis generals, destaquen també el Premi de Medi Ambient i el Premi Jaume Camp de Sociolingüística, dotats amb sis mil euros. En aquesta edició, el Premi de Medi Ambient, que concedeix l’IEC juntament amb l’Obra Social Caixa Sabadell, s’ha atorgat a l’ecòleg marí i divulgador científic Josep Maria Gili i Sardà per «la seva trajectòria d’estudi d’investigació i difusió del coneixement sobre qualitat ambiental i patrimoni natural». D’altra part, el treball «Els japonesos a Catalunya i la llengua catalana: Comunitat, llengües i ideologies», de Makiko Fukuda, és el guardonat amb el Premi Jaume Camp de Sociolingüística, un premi instituït l’any 2001 per Òmnium Vallès Oriental i que, des de l’any passat, es convoca conjuntament amb l’IEC. En aquest cas, el jurat ha valorat «la seva contribució innovadora al coneixement de la complexitat sociolingüística de la Catalunya actual» i «la solidesa metodològica de la seva recerca».

 A més dels premis generals, cadascuna de les cinc seccions de l’IEC ―Secció Històrico-Arqueològica, Secció de Ciències Biològiques, Secció de Ciències i Tecnologia, Secció Filològica i Secció de Filosofia i Ciències Socials― convoca dos premis, valorats amb quatre mil dos-cents euros cada un. Des que es van instituir el 1914, els Premis Sant Jordi de l’IEC distingeixen les institucions i les persones que han contribuït, amb llurs activitats o treballs, a la consolidació i al prestigi de la recerca científica i de la cultura catalana, amb una incidència especial en la promoció dels joves investigadors de tots els àmbits de les ciències i les humanitats.

Premis amb motiu de l’Any Internacional de la Química

En la mateixa cerimònia també s’han lliurat els premis als guanyadors de «Quins elements!», un concurs que ha estat obert a la participació dels estudiants de química de qualsevol àmbit (batxillerat, cicles formatius, llicenciatura o tercer cicle). «Quins elements!» és una de les activitats organitzades per la Societat Catalana de Química, filial de l’IEC, amb motiu de l’Any Internacional de la Química, que serà el 2011.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència