05/02/2013

Un web recull la documentació dels Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana des de 1913


Els Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana (CMBLC) compleixen cent anys. Des del 1913, aquestes reunions científiques han convocat periòdicament professionals i estudiants de les diverses branques de les ciències de la vida i de la salut de tots els països de llengua i cultura catalanes i han produït nombroses publicacions, principalment llibres de ponències i d’actes, amb un total de més de deu mil pàgines. Ara, tota aquesta documentació s’ha digitalitzat i està accessible al web http://taller.iec.cat/cmibllc/, gràcies a la iniciativa de la Fundació Alsina i Bofill —encarregada d’organitzar els congressos des del 1998—, amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), mitjançant un projecte de recerca desenvolupat per la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica, filial de l'Institut.

Els Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana tenen unes característiques especials que els diferencien de la major part de reunions científiques periòdiques. Per una part, són un punt de trobada de professionals i estudiants d’àmbits molt diversos de les ciències de la vida i de la salut que comparteixen una mateixa llengua i una mateixa cultura. Per una altra part, són congressos pluridisciplinaris en què els assistents posen al dia els seus coneixements i defugen, així, la compartimentació típica de les trobades científiques especialitzades.

El nou web permet accedir a tota la documentació generada en els diferents congressos i fer cerques tant per anys com per autors, temes o matèries
 


 

‹‹123456...260