Torna a les notícies
La recerca lingüística de l'IEC estarà present a Expolangues 2010
29/01/2010

El programa de la fira, que se celebra a París del 3 al 6 de febrer i que enguany té la llengua catalana com a convidada d'honor, es va presentar a l'IEC el passat 21 de gener. En l'acte de presentació, els representants institucionals dels territoris de parla catalana van signar el document El català, llengua de 10 milions d’europeus. L'acte es pot veure des de la videoteca de l'IEC.

Els projectes de recerca, normativització i normalització de la llengua que du a terme l’Institut d’Estudis Catalans, entre els quals destaca el Petit atles lingüístic del domini català, centraran la conferència dedicada a la unitat i a la diversitat del català en la fira Expolangues 2010. El president de la Secció Filològica de l’IEC, Joan Martí i Castell, i el director del Petit atles lingüístic del domini català i membre de l’IEC, Joan Veny, seran els encarregats de presentar el 3 de febrer aquesta obra de referència, innovadora i divulgativa, i alhora de gran rigor científic. El Petit atles aborda la història dels mots, amb els canvis formals i semàntics, així com la seva distribució en els territoris de parla catalana, que és il·lustrada amb diferents mapes d’interès fonètic, morfològic i lèxic.

D’altra banda, el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner, participarà el 4 de febrer en la taula rodona dedicada a valorar quins projectes comuns poden plantejar-se les diferents llengües romàniques, a partir del diàleg i la solidaritat.

El programa de la participació catalana a Expolangues, organitzada per l’Institut Ramon Llull, va ser presentat a l’IEC el passat 21 de gener. En l’acte, presidit pel vicepresident del Govern de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, els representants institucionals dels territoris de parla catalana van signar el document El català, llengua de 10 milions d’europeus, on es remarca la força de la llengua catalana i se’n reclama un major reconeixement a les institucions internacionals i especialment europees.