03/12/2009

Prop de 200 persones refleixonen avui dijous a l'IEC sobre la conservació de la biodiversitat a Catalunya


"Aturem la pèrdua de Biodiversitat". Aquest és el títol de la jornada, organitzada pel CREAF, la Societat Catalana de Biologia i la Institució Catalana d'Història Natural que durant el dia d'avui avaluarà l'estat i les tendències de consevació ambiental. 

"No hi pot haver conservació sense la implicació de les poblacions locals, que se n'han de responsabilitzar i de beneficiar". Aquesta afirmació l'ha fet John Celeia, assesor de la Unió Europea, en la primera de les intervencions de la jornada. Celeia ha pronunciat la conferència "Desenvolupament sostenible i conservació de la biodiversitat: la iniciativa europea Aturem la pèrdua de diversitat per al 2010".

L'any 2001, els caps d'estat i de govern de la UE van acordar adoptar mesures per frenar la pèrdua de biodiversitat a Europa l'any 2010. Cinc anys més tard, la comunicació Aturem la pèrdua de biodiversitat per al 2010 i més enllà es va marcar com a objectius aturar la pèrdua d'espècies, frenar la degradació i destrucció d'hàbitats i d'ecosistemes i establir les bases per a una explotació sostenible dels recursos naturals.

En la jornada que se celebra avui a l'IEC, s'analitzarà quina és la situació actual a Catalunya, les principals amenaces conegudes i les mesures proposades de les administracions per assegurar la conservació i l'ús sostenible dels sistemes naturals del territori.

 


 

‹‹123456...269