25/11/2009

Una conferència de l'arqueòleg Jordi Serrallonga tanca la Setmana de la Ciència a l'IEC


A L’origen de l’home (1871), el naturalista anglès Charles R. Darwin va plantejar dues idees revolucionàries: l’espècie humana tenia orígens simiescs i africans. Aquestes afirmacions van generar una gran controvèrsia entre la societat i la comunitat científica de l'època. De l’impacte de les teories de Darwin sobre l’origen dels humans en va parlar ahir , 24 de novembre, a l'IEC Jordi Serrallonga, director d’HOMINID Grup d’Orígens Humans, en la conferència «Darwin i els orígens dels humans». Amb la seva intervenció es va cloure la Setmana de la Ciència.

La Setmana de la Ciència 2009 ha commemorat el cent-cinquantè aniversari de la publicació de l’obra més cèlebre de Darwin, L’origen de les espècies. L’ecòleg i vicepresident de l’IEC, Joandomènec Ros, va ser l’encarregat d’inaugurar l’acte, en què també van intervenir Joaquim Bosch, director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i Albert Castellanos, director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

En aquesta catorzena edició, que s’ha celebrat del 13 al 24 de novembre, la Setmana de la Ciència 2009 s’ha centrat en els conceptes d’evolució, creativitat i innovació. Al llarg dels dotze dies que ha durat, s’han celebrat diverses activitats arreu de Catalunya amb l’objectiu de socialitzar la ciència i la tecnologia amb fórmules multidisciplinàries, properes als ciutadans i precursores de futures vocacions científiques. L’organització de la Setmana de la Ciència és a càrrec de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, amb la col•laboració, entre d’altres, de l’IEC.
 


 

‹‹123456...266