14/10/2022

La presidenta de l’IEC es reuneix amb el ministre Iceta


El ministre de Cultura i Esport del Govern espanyol, Miquel Iceta, s’ha reunit aquest divendres amb la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, a la seu de la Delegació del Govern a Barcelona. Cabré ha demanat al ministre català suport i sensibilitat cap a la tasca de l’IEC.

La presidenta Cabré ha recordat al ministre Iceta que, en els darrers anys, les aportacions de l’Estat a l’IEC han disminuït significativament. L’aportació del 2022 ha estat de 311.380 euros, una xifra que correspon a un 30 % de la quantitat que l’IEC va rebre l’any 2008. La davallada més important es va produir el 2013. Per tal de replantejar la situació, el ministre Iceta ha mostrat la seva disposició a transmetre la inquietud de l’IEC a la ministra de Ciència i Innovació del Govern espanyol, Diana Morant, ja que, actualment, les aportacions de l’Estat a l’IEC es vehiculen a través d’aquest ministeri.

Miquel Iceta, militant del Partit Socialista de Catalunya, té una dilatada trajectòria política. L’any 1978 va ingressar a les Joventuts Socialistes de Catalunya i, des d’aleshores, s’ha dedicat de ple a la vida política. Va començar com a regidor a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i ha estat molts anys diputat al Parlament de Catalunya i portaveu del Grup Socialista. Des del 2021 és ministre de Cultura i Esport del Govern de Pedro Sánchez. Abans havia exercit com a ministre de Política Territorial i Funció Pública.

 


 

‹‹123456...268