04/10/2022

L’IEC, present a la 40 edició de la Fira Internacional del Llibre (Liber)


La 40a Fira Internacional del Llibre, Liber 2022, s’inaugura aquest dimarts al vespre al recinte Fira de Barcelona Gran Via, situat a l’Hospitalet de Llobregat. L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) hi participa amb un estand conjunt amb el Consello da Cultura Galega. L’acte inaugural de la fira comptarà amb la participació de Teresa Cabré, presidenta de l’IEC i membre del comitè d’honor de Liber.

Liber és la trobada dels professionals del llibre, que cada any alterna la seva ubicació entre Barcelona i Madrid, enfocada al negoci i als contactes entre els diferents agents del sector editorial a banda i banda de l’Atlàntic. A més a més, inclou jornades professionals i cada edició té un país convidat d’honor, que enguany és Colòmbia, un dels mercats editorials més importants de l’Amèrica Llatina. A Colòmbia es publiquen una mitjana de 20.000 títols nous a l’any, amb un fons bibliogràfic disponible d’uns 260.000 títols de 292 editorials i distribuïdors comercials, independents i universitaris.

Liber 2022 se celebra del 5 al 7 d’octubre a Fira de Barcelona. A l’estand de l’IEC hi haurà una mostra de les publicacions recents de l’Institut, de la Fundació Mercè Rodoreda i també del Consello da Cultura Galega. El dijous, 6 d’octubre, tindrà lloc el lliurament dels Premis Liber 2022 que concedeix la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) amb motiu de la Fira Internacional del Llibre. Els guardons reconeixen la trajectòria i el treball de foment i promoció del llibre i la lectura desenvolupats per diverses persones i entitats. Pere Gimferrer per la seva tasca com a editor, l’escriptora Soledad Puértolas, el director Benito Zambrano i els productors del llargmetratge Pan de limón con semillas de amapola, el periodista Ignacio Elguero de Radio Nacional de España (RNE), la Llibreria Ramon Llull de València i la biblioteca històrica de l’IES Isabel la Catòlica de Madrid seran els guardonats en un acte que se celebrarà al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).


 

‹‹123456...268