Torna a les notícies
Nicolau Dols, nou president de la Secció Filològica de l'IEC
20/12/2021

Pren el relleu de Ramon Sistac, president en funcions els darrers mesos.

El catedràtic de filologia catalana de la Universitat de les Illes Balears, Nicolau Dols, és el nou president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. En l’equip que gestionarà la Secció els propers quatre anys l’acompanyen Mila Segarra com a vicepresidenta, Mercè Lorente com a secretària i Maria Josep Cuenca com a tresorera.

Nicolau Dols pren el relleu de Ramon Sistac, que ha exercit com a president en funcions des que Teresa Cabré va ser escollida presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans i va iniciar el seu mandat l’1 de setembre d’enguany.

Currículums dels membres del nou equip de la Secció Filològica de l’IEC

Nicolau Dols és catedràtic de filologia catalana de la Universitat de les Illes Balears. Es va doctorar en filologia catalana, amb menció de doctorat europeu, amb la tesi Teoria fonològica i sil·labificació. El cas del català de Mallorca (2000). Actualment dirigeix el projecte «Corpus Oral de la Llengua Catalana» a l’IEC. 

Mila Segarra és doctora en filosofia i lletres, en l’especialitat de filologia catalana, per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora titular del Departament de Filologia Catalana de la mateixa universitat. Les seves línies d’investigació són l’estandardització i la codificació, la llengua i els mitjans de comunicació, i la lingüística històrica.

Mercè Lorente es doctorà en filologia catalana, en l’especialitat de lingüística catalana, per la Universitat de Barcelona. És professora titular de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) des del 1994 i investigadora principal del grup de recerca IULATERM (Lèxic i Tecnologia). És editora en cap, des del 2009, de Terminàlia, revista de la SCATERM, filial de l’IEC, i vicepresidenta de l’Associació Espanyola de Terminologia des del 2012. Ha publicat tres llibres, tretze llibres de text i un centenar d’articles o capítols de llibres.

Maria Josep Cuenca es doctorà en filologia catalana a la Universitat de València amb la tesi Les oracions adversatives, que rebé el premi extraordinari de doctorat i el Premi Pompeu Fabra de l’IEC (1991). És catedràtica de filologia catalana en aquesta universitat i pertany a l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana des del 1999.