31/08/2021

Joandomènec Ros, guardonat amb el Premi Canigó de la Universitat Catalana d’Estiu


El 22 d’agost, en l’acte de la clausura de la 53a Universitat Catalana d’Estiu (UCE), va tenir lloc l’entrega del Premi Canigó a Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i de la Fundació Universitat Catalana d’Estiu.

Ros, que demà finalitza el seu mandat al capdavant de l’IEC, va fer una mirada enrere i va afirmar que «si he de fer un balanç d’aquestes gairebé tres dècades, és aquest: hem consolidat l’UCE i l’hem convertida en la Universitat dels Països Catalans». I va afegir que això era mèrit de tots.

El president de l’UCE, Jordi Casassas, va comentar que aquest guardó és un premi institucional concedit a Ros per haver estat una de les trajectòries singulars al servei de la cultura catalana i de la perspectiva dels Països Catalans.

Joan Becat, membre numerari de l’IEC, va fer un recorregut per la trajectòria de Ros, a qui va definir com «un dels quatre grans presidents» que ha tingut l’UCE, al costat de Pere Verdaguer, Enric Casassas i Miquel Porter.

 

Premi Canigó

El Premi Canigó fou instituït per la Universitat Catalana d’Estiu l’any 1995. És atorgat a una persona o entitat amb una trajectòria rellevant en favor de la relació cultural, cívica, científica o política entre els Països Catalans o bé a una persona o entitat que hagi col·laborat amb l’UCE per enfortir aquesta relació.

Aquest premi, que no té dotació econòmica, consisteix en una reproducció d’una obra d’art i es pot atorgar anualment a una sola persona o entitat o a diferents persones o entitats. 


 

‹‹123456...260