07/04/2021

Presentació d’Onomàstica de la Torre de l’Espanyol, guardonada amb el I Premi Ramon Amigó i Anglès


L’any 2016 es va crear el Premi d’Investigació Ramon Amigó i Anglès amb l’objectiu d’estimular la recerca en el camp de l’onomàstica i, quan ja s’ha celebrat la tercera edició d’aquest premi, es publica el treball guanyador de la primera edició: Onomàstica de la Torre de l’Espanyol, de Sílvia Veà Vila. L’obra ha estat coeditada per la Societat d’Onomàstica i l’Institut d’Estudis Catalans.

La presentació, que es va fer a la Torre de l’Espanyol el 31 de març, va anar a càrrec de Pere Navarro, professor de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Es va aprofitar l’acte per a fer una sortida onomàstica per diversos indrets del terme municipal.

Durant la presentació, a la qual van assistir una cinquantena de persones, Sílvia Veà es va referir a la urgència d’elaborar reculls onomàstics, ja que les formes de vida actuals afavoreixen especialment l’oblit dels noms de lloc. Alhora, Pere Navarro va destacar la qualitat i el rigor del treball presentat.

El Departament de Filologia Catalana de la URV convoca el Premi d’Investigació Ramon Amigó i Anglès cada dos anys i la Direcció General de Política Lingüística el dota amb 6000€. El desembre del 2020 es va lliurar a Assumpció Rehues, que en va guanyar la tercera edició amb el treball Recull onomàstic del Bruc, i el 2018, a Carme Miquel i Ramon Pere, que van guanyar la segona edició amb Onomàstica del terme municipal de Torredembarra.

 

 

‹‹123456...229