23/03/2021

L’Olimpíada Catalana de Física 2021, en format virtual


La Societat Catalana de Física, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), organitza aquest divendres, 26 de març a les 16.30 h, la prova classificatòria de l’Olimpíada Catalana de Física.

L’Olimpíada Catalana de Física (OCF) és la prova que permet seleccionar els representants catalans en l’Olimpiada Española de Física (OEF), organitzada per la Real Sociedad Española de Física, que, al seu torn, escull la representació espanyola en la International Physics Olympiad (IPhO) i en l’Olimpiada Iberoamericana de Física (OIF). La IPhO se celebra des del 1967 i, des del 1990, hi ha participació espanyola i catalana. L’edició actual és la trenta-dosena.

Aquest 2021 s’han inscrit a l’OCF més de dos-cents estudiants, provinents de seixanta centres diferents de tot Catalunya. Es tracta de la xifra més elevada de participació de la història de l’OCF. 

Aquesta edició, a causa de la crisi sanitària que vivim, no pot ser presencial. El passat dia 5 de març es va poder realitzar la primera fase de la prova, en format telemàtic, amb tots els inscrits. D’entre aquests participants s’han triat els 49 estudiants que aquest divendres, 26 de març, faran una nova prova supervisada, en una aula virtual a l’IEC. D’aquesta prova s’obtindran els tretze representants catalans que participaran en l’OEF el 23 d’abril.


 

‹‹123456...229