Agenda

dilluns  20 gener 2020
19.15 h
L’edició genòmica en plantes

dilluns  20 gener 2020
Dia 20:10 h/ Dia 21:12 h
25a Conferència Fèlix Serratosa 

dimecres  22 gener 2020
19 h
Cloenda de l’exposició «Joaquim Miret i Sans (1858-1919). Una vida dedicada al patrimoni català»

dijous  23 gener 2020
18.30 h
Cicle Dijous de ciència

dijous  23 gener 2020
19 h
Taula rodona Contra discriminació, objecció de llengua?

dilluns  27 gener 2020
19 h
XXXIV Cicle de Conferències: «Els sants i els seus escenaris»

dimecres  29 gener 2020
18.30 h
Acte en record de Tomàs Vidal (1941-2019), amb la presentació del llibre pòstum Cartografia històrica, de l’Enciclopèdia de Menorca

dimecres  29 gener 2020
19 h
Tercera conferència del cicle Física oberta

dijous  30 gener 2020
19 h
Col·loqui «Exhibiting anatomy in Montpellier: a work still in progress»

dilluns  3 febrer 2020
18.30 h
Sessió en memòria de Joan Antoni Solans i Huguet


:: Més activitats ::
 
06/09/2011
Homenatge al lingüista Antoni M. Badia i Margarit, en el marc del XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques

Tot i que la seva especialitat és la gramàtica històrica, Antoni M. Badia i Margarit, membre de la Secció Filològica de l’IEC des del 1968, també ha estat un estudiós de la toponímia catalana. La seva aportació en aquest camp, li serà reconeguda avui, dimarts 6 de setembre, en un acte d’homenatge que se celebrarà a dos quarts de vuit del vespre, a l’Institut d’Estudis Catalans, en el marc del XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques, que té lloc a Barcelona del 5 al 9 de setembre.

L’acte serà presidit per Salvador Giner, president de l’IEC, i hi intervindran Josep Moran, director de l’oficina d’Onomàstica de l’IEC; Isidor Marí, president de la Secció Filològica, i Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística de la Generalitat. En el decurs de l’acte es projectarà l’audiovisual que Òmnium Cultural va realitzar sobre la figura d’Antoni M. Badia i Margarit arran de la concessió del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes al lingüista l’any 2003.

«Els noms de la vida quotidiana» és el tema general de referència del XXIV Congrés Internacional de Ciències Onomàstiques, que organitzen la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Barcelona conjuntament amb el Consell Internacional de Ciències Onomàstiques, i del qual Josep Moran, director de l’Oficina d’Onomàstica de l’IEC, és president executiu. El Congrés pretén ser una plataforma unitària per a la presentació, la discussió i el debat, a escala internacional i en un pla interdisciplinari i intercultural, de totes les qüestions teòriques i pràctiques relacionades amb l’onomàstica. Hi participaran prop de sis-cents professionals i acadèmics de més de cinquanta països.

La inauguració del Congrés va ser ahir, dilluns 5 de setembre, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, a càrrec de Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Carles Carreras, vicerector de Relacions Internacionals i adjunt al rector de la Universitat de Barcelona; Salvador Giner, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Josep Moran, president executiu del Congrés i director de l’Oficina d’Onomàstica de l’Institut d’Estudis Catalans; Adolfo Sotelo, degà de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, i Sheila Embleton, presidenta del Consell Internacional de Ciències Onomàstiques.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Catalan Social Sciences Review (número 9)

 

A cura d’Enric Gallén i Gerard Guerra

Teatre

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència