Agenda

dilluns  6 juliol 2020
18.30 h
Discurs de presentació de Josep Anton Muñoz

dijous  9 juliol 2020
18 h
Debat virtual Les tecnologies en el context educatiu actual. Per a un ús responsable, saludable i ètic

dijous  9 juliol 2020
18.30 h
Presentació del llibre El barrufet gramàtic 

dilluns  13 juliol 2020
16 h
Jornades SCM, Matemàtiques i COVID-19 


:: Més activitats ::
 
14/02/2020
L’IEC recorda la «valentia, el coratge i la lleialtat» d’Aina Moll, un any després de la seva mort

El dijous 13 de febrer, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va retre homenatge a la filòloga menorquina Aina Moll i Marquès (1930-2019) en un acte en què es va fer un recorregut per la seva trajectòria personal, política i professional. 

La benvinguda va anar a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, que va reivindicar la tasca de Moll durant la seva etapa al capdavant de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, una feina de la qual, per a Ros, «encara n’estem resultant beneficiats». El president de l’IEC també va subratllar «la seva bonhomia, el seu caràcter afable, acompanyat de fermesa a l’hora de defensar el que ella creia que calia fer en matèria de llengua».

M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, també va recordar la tasca política de la filòloga: «La van proposar per encapçalar la política lingüística de Catalunya en un moment en què tot estava per fer. Jordi Pujol sabia qui cridava: una persona hàbil, desacomplexada, sense concessions a allò que era superflu i, sobretot, amb la vista posada en una llengua que havia de recuperar la plena normalitat. I ho va fer seguint lleialment el que li van demanar, sense trencadisses i sense conflicte.» Cabré també va destacar «la valentia, el coratge i la lleialtat que Moll sempre va demostrar amb la llengua i amb l’IEC».

Sobre el recorregut personal i la tasca docent d’Aina Moll en van parlar Francesc Moll Echeto, Pilar Arnau i Margalida Tomàs. Les intervencions referides a la seva dedicació política i a la gestió de la normalització lingüística les van fer Isidor Marí, Damià Pons i Vicent Pitarch. Finalment, de la vessant científica i acadèmica de l’homenatjada, en van parlar Joan Veny, Joaquim Torres, Ramon Cerdà i Joan Miralles.

La filòloga, que era membre numerària de la Secció Filològica de l’IEC, va morir el dissabte 9 de febrer de 2019.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència