Agenda

dilluns  9 desembre 2019
18 h
Jornada La repressió de la llengua catalana als segles XIX a XXI

dilluns  9 desembre 2019
19 h
El sepulcre de l’arquebisbe Joan d’Aragó a la catedral de Tarragona. Un aixopluc de marbre en el context de la Beata Stirps

dilluns  9 desembre 2019
9.25 h
Jornada Norma i diversitat lingüística: la gestió normativa en contextos pluricèntrics. Francofonia i catalanofonia

dimarts  10 desembre 2019
19 h
Sessió de recepció d’Albert Carreras de Odriozola com a membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials

dimecres  11 desembre 2019
10.45 h
Col·loqui internacional sobre premsa clandestina

dimecres  11 desembre 2019
17 h
Jornada Santa Llúcia: «Alimentació: mites i falses concepcions»

dimecres  11 desembre 2019
18 h
Seminari El jurament hipocràtic a l’antiguitat

dijous  12 desembre 2019
13 h
Lliurament de premis CCNIEC 2019

dijous  12 desembre 2019
18.30 h
Presentació del llibre col·lectiu España: geografías para un estado posmoderno

dijous  12 desembre 2019
19 h
Conferència El Premi Nobel de Física 2019: idees transformadores sobre el cosmos


:: Més activitats ::
 
27/11/2019
L’IEC commemora el Dia Internacional de la UNESCO

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va celebrar el divendres 22 de novembre la commemoració del Dia Internacional de la UNESCO, en el marc de la setmana dedicada a aquest organisme de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), organitzada del 16 al 23 de novembre per la Xarxa Civil UNESCO. L’acte va comptar amb l’obertura de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) de la Generalitat de Catalunya.

Ros va obrir l’acte recordant la tasca de la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural de l’IEC, que fomenta un sistema integrat d’activitats d’investigació, formació, informació i documentació en el camp de la diversitat lingüística i cultural. Així mateix, Ros va advertir que, malgrat que la UNESCO ha ajudat a millorar la societat, «des de sempre el món ha canviat i nosaltres hem estat passius» i va apuntar que cal urgentment una «actitud més activa, per a virar la direcció que estem prenent».

Queralt, per la seva banda, va parlar de l’Agenda 2030, per al desenvolupament sostenible, aprovada l’any 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Aquesta agenda es desplega a través de disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que aborden els grans reptes globals, com la lluita contra la pobresa, el canvi climàtic o la igualtat de gènere. El director del CADS va explicar que, quan es van aprovar aquests objectius, la institució que dirigeix va proposar al Govern català fer-ne una interpretació, un treball que van anomenar «Transformar Catalunya, millorar el món». D’aquesta manera, van aconseguir «fer més pròximes» les fites que marquen els ODS. També va ressaltar la importància de treballar en els objectius de manera transversal, ja que tots estan estretament relacionats. Va advertir que cinc anys després d’aprovar-la, l’Agenda 2030 és encara «més paper que acció» i va instar les administracions públiques i la societat a actuar implementant «canvis en el sistema actual de vida, en el consum i en les formes de producció».

La jornada va comptar amb la intervenció de representants de diverses càtedres UNESCO. La cloenda va anar a càrrec de Joan A. Argenter, de la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural, entorn de l’Any Internacional de les Llengües Autòctones 2019.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Catalan Social Sciences Review (número 9)

 

A cura d’Enric Gallén i Gerard Guerra

Teatre

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència