Agenda

dimecres  18 octubre 2017
12 h
XXXIII Trobades Científiques de la Mediterrània - Josep Miquel Vidal 

dimecres  18 octubre 2017
17 h
Congrés: Josep Puig i Cadafalch, arquitecte de Catalunya

dijous  19 octubre 2017
13 h
Cicle: Escriure el país

dijous  19 octubre 2017
18 h
Conferència: «Ciència, tecnologia i societat»

dijous  19 octubre 2017
19 h
Cicle organitzat per les acadèmies: Els aliments

dissabte  21 octubre 2017
De 8.30 a 22.30 (dia 20) i de 8.30 a 19 hores (dia 21)
XX Congrés de metges i biòlegs de llengua catalana

dimarts  24 octubre 2017
18.30 h
Inauguració de curs 2017-2018 de la Societat Catalana de Geografia

dimarts  24 octubre 2017
18h
Inauguració de curs 2017-2018 de la Societat Catalana de Pedagogia

dimarts  24 octubre 2017
9 hores
Jornada Intervencions i usos a la masia. Un repte de futur

dimecres  25 octubre 2017
11.45 h
Trobada entre la doctora Sandra Díaz, Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2017, i els estudiants de batxillerat de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC)


:: Més activitats ::
 
26/07/2017
L’IEC vol millorar la qualitat dels articles científics de la Viquipèdia en català

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de la informació que apareix a les pàgines de la Viquipèdia en català relacionades amb la ciència i la tecnologia, la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, amb la participació també de la Societat Catalana de Tecnologia, busca persones voluntàries que revisin, completin i corregeixin aquestes entrades. Tot i que la Viquipèdia és la primera font d’informació a què accedeixen la majoria d’estudiants, sovint consulten directament les entrades en anglès o espanyol, ja que pensen que la informació disponible en català no és suficient.

Per donar resposta a aquesta situació, al gener del 2016 es va crear el projecte de recerca «Identificació i revisió si s’escau dels continguts tecnològics a enciclopèdies en català en línia de lliure accés orientat als entorns curriculars de batxillerat i formació professional». El projecte de l’IEC, dirigit per Alícia Casals, se centra, per ara, en les pàgines amb informació relacionada amb el batxillerat tecnològic. Es tracta de cent cinquanta pàgines d’articles relacionats amb aquest temari i ja se n’ha fet una primera revisió que ha permès elaborar una breu explicació d’allò que caldria ampliar o millorar en cada entrada.

L’objectiu del projecte és ampliar el nombre de pàgines a millorar i aconseguir captar més voluntaris que facin aquesta tasca de correcció, sempre supervisada per la Secció per garantir el rigor dels continguts proposats. A més, s’espera millorar no solament en els continguts i la redacció, sinó també en els complements gràfics, en les referències bibliogràfiques, en el programari de suport i en les referències històriques, entre d’altres.

Així mateix, es vol involucrar les escoles perquè els mateixos alumnes demostrin el seu coneixement de la temàtica millorant el contingut de les pàgines de la Viquipèdia. El projecte espera treballar, en un futur, les pàgines que contenen temari universitari i de secundària i organitzar jornades en què s’agrupin els voluntaris per millorar les entrades en grup.

Aquesta iniciativa se suma a la que, també dins de la Secció, va iniciar Joan Solà-Morales per analitzar els continguts en temes de matemàtiques i la seva qualitat. En aquest marc, es va organitzar el 2016 una marató, és a dir, una sessió específica en què s’aglutinen molts participants per afegir continguts in situ i, a la vegada, motivar aquests participants a continuar millorant els continguts a partir d’aquesta experiència.

Les persones interessades en el projecte poden contactar amb l’equip de l’IEC per mitjà del correu electrònic iecviquipedia@gmail.com.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Martí Teixidó

Pedagogia, ara

 

Enric Ortega i Gonzàlez

Diccionari etimològic dels noms científics dels ocells dels Països Catalans

 
 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència

  • Organització institucional
  • Informació econòmica
  • Personal
  • Premis i ajuts
  • Memòries, publicacions i programes de recerca
  • Serveis