Agenda

dissabte  19 agost 2017
9 hores
XXXII Jornada d’Agricultura de la ICEA a Prada: «Fauna salvatge, espècies invasores i activitat agrària: problemes i polítiques»

dijous  14 setembre 2017
21 hores
Concert: «La puresa de la música instrumental» 


:: Més activitats ::
 
26/07/2017
L’IEC vol millorar la qualitat dels articles científics de la Viquipèdia en català

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de la informació que apareix a les pàgines de la Viquipèdia en català relacionades amb la ciència i la tecnologia, la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, amb la participació també de la Societat Catalana de Tecnologia, busca persones voluntàries que revisin, completin i corregeixin aquestes entrades. Tot i que la Viquipèdia és la primera font d’informació a què accedeixen la majoria d’estudiants, sovint consulten directament les entrades en anglès o espanyol, ja que pensen que la informació disponible en català no és suficient.

Per donar resposta a aquesta situació, al gener del 2016 es va crear el projecte de recerca «Identificació i revisió si s’escau dels continguts tecnològics a enciclopèdies en català en línia de lliure accés orientat als entorns curriculars de batxillerat i formació professional». El projecte de l’IEC, dirigit per Alícia Casals, se centra, per ara, en les pàgines amb informació relacionada amb el batxillerat tecnològic. Es tracta de cent cinquanta pàgines d’articles relacionats amb aquest temari i ja se n’ha fet una primera revisió que ha permès elaborar una breu explicació d’allò que caldria ampliar o millorar en cada entrada.

L’objectiu del projecte és ampliar el nombre de pàgines a millorar i aconseguir captar més voluntaris que facin aquesta tasca de correcció, sempre supervisada per la Secció per garantir el rigor dels continguts proposats. A més, s’espera millorar no solament en els continguts i la redacció, sinó també en els complements gràfics, en les referències bibliogràfiques, en el programari de suport i en les referències històriques, entre d’altres.

Així mateix, es vol involucrar les escoles perquè els mateixos alumnes demostrin el seu coneixement de la temàtica millorant el contingut de les pàgines de la Viquipèdia. El projecte espera treballar, en un futur, les pàgines que contenen temari universitari i de secundària i organitzar jornades en què s’agrupin els voluntaris per millorar les entrades en grup.

Aquesta iniciativa se suma a la que, també dins de la Secció, va iniciar Joan Solà-Morales per analitzar els continguts en temes de matemàtiques i la seva qualitat. En aquest marc, es va organitzar el 2016 una marató, és a dir, una sessió específica en què s’aglutinen molts participants per afegir continguts in situ i, a la vegada, motivar aquests participants a continuar millorant els continguts a partir d’aquesta experiència.

Les persones interessades en el projecte poden contactar amb l’equip de l’IEC per mitjà del correu electrònic iecviquipedia@gmail.com.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Martí Teixidó

Pedagogia, ara

 

Enric Ortega i Gonzàlez

Diccionari etimològic dels noms científics dels ocells dels Països Catalans

 
 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència

  • Organització institucional
  • Informació econòmica
  • Personal
  • Premis i ajuts
  • Memòries, publicacions i programes de recerca
  • Serveis