Agenda

divendres  23 febrer 2018
20 h
Presentació del llibre Obres gramaticals, II

dilluns  26 febrer 2018
19 h
XXXII cicle de conferències Les obres mestres del romànic català. Commemoració dels 40 anys de la societat Amics de l’Art Romànic

dimarts  27 febrer 2018
14.15 h
Conferència: «Connectar la tecnologia amb el cos o ser tecnologia? Cyborg!»

dimarts  27 febrer 2018
19 h
Cinc-cents anys de la reforma protestant

dimarts  27 febrer 2018
19 h
Sessió: «Aliments, microbiota i salut», dins el cicle organitzat per les acadèmies Els aliments

dimecres  28 febrer 2018
18 h
Debat: «Una altra vida a la xarxa»

 

dijous  1 març 2018
18.30 h
Homenatge a Xavier Carbó i Maymí

dijous  1 març 2018
9.30 h
IX Jornada de Recerca de la Societat Catalana de Comunicació

divendres  2 març 2018
18 h
Jornada: «És sostenible la nostra alimentació?», dins el cicle organitzat per les acadèmies Els aliments

divendres  2 març 2018
9 hores
Simposi Internacional Josep Palau i Fabre (1917-2008). L’Alquimista


:: Més activitats ::
 
26/07/2017
L’IEC vol millorar la qualitat dels articles científics de la Viquipèdia en català

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de la informació que apareix a les pàgines de la Viquipèdia en català relacionades amb la ciència i la tecnologia, la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC, amb la participació també de la Societat Catalana de Tecnologia, busca persones voluntàries que revisin, completin i corregeixin aquestes entrades. Tot i que la Viquipèdia és la primera font d’informació a què accedeixen la majoria d’estudiants, sovint consulten directament les entrades en anglès o espanyol, ja que pensen que la informació disponible en català no és suficient.

Per donar resposta a aquesta situació, al gener del 2016 es va crear el projecte de recerca «Identificació i revisió si s’escau dels continguts tecnològics a enciclopèdies en català en línia de lliure accés orientat als entorns curriculars de batxillerat i formació professional». El projecte de l’IEC, dirigit per Alícia Casals, se centra, per ara, en les pàgines amb informació relacionada amb el batxillerat tecnològic. Es tracta de cent cinquanta pàgines d’articles relacionats amb aquest temari i ja se n’ha fet una primera revisió que ha permès elaborar una breu explicació d’allò que caldria ampliar o millorar en cada entrada.

L’objectiu del projecte és ampliar el nombre de pàgines a millorar i aconseguir captar més voluntaris que facin aquesta tasca de correcció, sempre supervisada per la Secció per garantir el rigor dels continguts proposats. A més, s’espera millorar no solament en els continguts i la redacció, sinó també en els complements gràfics, en les referències bibliogràfiques, en el programari de suport i en les referències històriques, entre d’altres.

Així mateix, es vol involucrar les escoles perquè els mateixos alumnes demostrin el seu coneixement de la temàtica millorant el contingut de les pàgines de la Viquipèdia. El projecte espera treballar, en un futur, les pàgines que contenen temari universitari i de secundària i organitzar jornades en què s’agrupin els voluntaris per millorar les entrades en grup.

Aquesta iniciativa se suma a la que, també dins de la Secció, va iniciar Joan Solà-Morales per analitzar els continguts en temes de matemàtiques i la seva qualitat. En aquest marc, es va organitzar el 2016 una marató, és a dir, una sessió específica en què s’aglutinen molts participants per afegir continguts in situ i, a la vegada, motivar aquests participants a continuar millorant els continguts a partir d’aquesta experiència.

Les persones interessades en el projecte poden contactar amb l’equip de l’IEC per mitjà del correu electrònic iecviquipedia@gmail.com.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Societat Catalana de Terminologia

Terminàlia

 

Joan Veny

Petit atles lingüístic del domini català Volum 6

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència

  • Organització institucional
  • Informació econòmica
  • Personal
  • Premis i ajuts
  • Memòries, publicacions i programes de recerca
  • Serveis