Agenda

dilluns  10 desembre 2018
19 h
Conferència sobre William Nordhaus, Premi Nobel d’Economia

dilluns  10 desembre 2018
19.15 h
Conferència Canvi climàtic, illes de calor i salut a Catalunya

dimarts  11 desembre 2018
12.30 h
Lliurament dels premis CCNIEC 2018

dimarts  11 desembre 2018
17 h
Jornada de Santa Llúcia 2018: «Conviure entre contaminació: pol·lució, salut i malaltia»

dimecres  12 desembre 2018
18.30 h
Conferència de Joan Costa, Premi Modest Reixach de Sociolingüística 2018

dimecres  12 desembre 2018
19 h
Conferència Evolució dirigida: de C. Darwin a F. H. Arnold

divendres  14 desembre 2018
18.30 h
Cloenda de la primera edició del curs Especialista docent en llengua de signes catalana. Gramàtica i didàctica per a professorat d’LSC

dilluns  17 desembre 2018
19 h
Concert conferència El cant de la Sibil·la

dimarts  18 desembre 2018
18.30 h
Conferència Ansietats i imaginacions cartogràfiques urbanes: el mapa com a eina crítica

dimecres  19 desembre 2018
19 h
Conferència La Devesa de Girona, un parc urbà de plàtans centenaris


:: Més activitats ::
 
12/06/2017
La Secció Històrico-Arqueològica incorpora cinc nous membres numeraris

El Ple de l’IEC del passat dijous 8 de juny de 2017 va aprovar la incorporació de cinc nous membres a la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut. Són els historiadors de l’art Bonaventura Bassegoda i Rafael Cornudella, el musicòleg Josep Maria Gregori, l’arqueòleg Josep Maria Nolla i la medievalista Roser Salicrú.

Bonaventura Bassegoda i Hugas (Barcelona, 1954) es va doctorar en història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on és catedràtic d’aquesta matèria des del 1998. Va ser secretari acadèmic i director del Departament d’Art, així com vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB. Director del projecte Biblioteca Digital d’Història de l’Art Hispànic, va ser un dels promotors de la revista Locus Amoenus de la UAB i de la col·lecció «Memoria Artium». Ha estat director del Gabinet de Dibuixos i Gravats del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), membre de la junta directiva del Comitè Espanyol d’Història de l’Art, gestor d’art de la Subdirecció General de Projectes de Recerca del Ministeri d’Educació i Ciència i, des del 2014, és membre del patronat de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic. Juntament amb Francesc Fontbona, codirigeix el projecte Diccionari d’Historiadors de l’Art Català, Valencià i Balear de l’IEC. CV de Bonaventura Bassegoda.

Rafael Cornudella i Carré (Barcelona, 1964) és doctor en història de l’art per la UAB. Va començar l’activitat docent en història de l’art modern a la Universitat de Lleida el 1995 i va continuar a la UAB, universitat de la qual és professor titular des del 2003. Ha exercit bona part de la seva activitat en l’àmbit dels museus: com a documentalista i com a tècnic superior del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC, del qual ha estat cap de l’Àrea d’Art Gòtic (2007-2012). És vocal de la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Cultural de Catalunya des del 2011. CV de Rafael Cornudella.

Josep Maria Gregori i Cifré (Barcelona, 1954), musicòleg i cantant, es va doctorar en filosofia i lletres a la UAB, universitat de què és catedràtic de musicologia. Va dirigir el projecte «IFMuC: Inventari dels Fons Musicals de Catalunya», a partir del qual va engegar la col·lecció de partitures «Mestres Catalans Antics». Ha estat secretari de l’Institut de Musicologia Josep Ricart i Matas i de la Societat Catalana de Musicologia. Membre de la junta directiva de la Sociedad Española de Musicología, és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi des del 2007. CV de Josep Maria Gregori.

Josep Maria Nolla i Brufau (Albagés, 1949) es va doctorar en filosofia i lletres a la UAB i, el 1978, va entrar a formar part del professorat de l’antic Col·legi Universitari de Girona (actual Universitat de Girona), de què és catedràtic des del 1994. També hi ha ocupat diferents càrrecs de gestió i govern, com a director de l’Institut de Patrimoni Cultural, secretari de la Facultat de Lletres i vicerector de Recerca. Ha centrat l’activitat arqueològica en els jaciments, entre d’altres, d’Empúries, Girona o Roses i ha participat en l’elaboració de divuit monografies. CV de Josep Maria Nolla.

Roser Salicrú i Lluch (Barcelona, 1967) és doctora en geografia i història medieval per la Universitat de Barcelona (UB) i és científica titular a la Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), on dirigeix el Departament de Ciències Històriques. Des del 2010 és coordinadora del grup de recerca «La Corona d’Aragó, l’Islam i el món mediterrani»; a més, és autora d’una cinquantena d’articles i capítols de llibres i dirigeix la revista Anuario de Estudios Medievales. CV de Roser Salicrú.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Secció Històrico-Arqueològica de l'IEC

Ferran II i la Corona d’Aragó

 
 

Abel Soler

Enyego d’Àvalos i l’autoria del Curial

 
 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència