Agenda

dilluns  18 febrer 2019
19 h
Conferència del cicle Romànic a l’abast

dilluns  18 febrer 2019
19 h
Acte en record de Josep Jané Solà

dimarts  19 febrer 2019
17 h
Cicle de conferències 2019 SCMUS

dimecres  20 febrer 2019
17 h
Pompen Fabra!

dimecres  20 febrer 2019
19 h
Premi Nobel de Física de l’any 2018

dijous  21 febrer 2019
19 h
Col·loqui «Different waxes, different gazes: On the aesthetics of ceroplastics»

dissabte  23 febrer 2019
9 h
I Dissabte de les Matemàtiques a Lleida (DiMatLleida2019)

dilluns  25 febrer 2019
19 h
XXXIII Cicle de conferències La Barcelona baixmedieval

dimecres  27 febrer 2019
18.30 h
Conferència «La revolució industrial europea i la industrialització de Catalunya»

dijous  28 febrer 2019
18 h
Conferència d’hivern del grup Jardins i Jardiners: Art, Ciència i Ofici als Països Catalans


:: Més activitats ::
 
12/06/2017
La Secció Històrico-Arqueològica incorpora cinc nous membres numeraris

El Ple de l’IEC del passat dijous 8 de juny de 2017 va aprovar la incorporació de cinc nous membres a la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut. Són els historiadors de l’art Bonaventura Bassegoda i Rafael Cornudella, el musicòleg Josep Maria Gregori, l’arqueòleg Josep Maria Nolla i la medievalista Roser Salicrú.

Bonaventura Bassegoda i Hugas (Barcelona, 1954) es va doctorar en història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on és catedràtic d’aquesta matèria des del 1998. Va ser secretari acadèmic i director del Departament d’Art, així com vicerector de Transferència Social i Cultural de la UAB. Director del projecte Biblioteca Digital d’Història de l’Art Hispànic, va ser un dels promotors de la revista Locus Amoenus de la UAB i de la col·lecció «Memoria Artium». Ha estat director del Gabinet de Dibuixos i Gravats del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), membre de la junta directiva del Comitè Espanyol d’Història de l’Art, gestor d’art de la Subdirecció General de Projectes de Recerca del Ministeri d’Educació i Ciència i, des del 2014, és membre del patronat de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic. Juntament amb Francesc Fontbona, codirigeix el projecte Diccionari d’Historiadors de l’Art Català, Valencià i Balear de l’IEC. CV de Bonaventura Bassegoda.

Rafael Cornudella i Carré (Barcelona, 1964) és doctor en història de l’art per la UAB. Va començar l’activitat docent en història de l’art modern a la Universitat de Lleida el 1995 i va continuar a la UAB, universitat de la qual és professor titular des del 2003. Ha exercit bona part de la seva activitat en l’àmbit dels museus: com a documentalista i com a tècnic superior del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC, del qual ha estat cap de l’Àrea d’Art Gòtic (2007-2012). És vocal de la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Cultural de Catalunya des del 2011. CV de Rafael Cornudella.

Josep Maria Gregori i Cifré (Barcelona, 1954), musicòleg i cantant, es va doctorar en filosofia i lletres a la UAB, universitat de què és catedràtic de musicologia. Va dirigir el projecte «IFMuC: Inventari dels Fons Musicals de Catalunya», a partir del qual va engegar la col·lecció de partitures «Mestres Catalans Antics». Ha estat secretari de l’Institut de Musicologia Josep Ricart i Matas i de la Societat Catalana de Musicologia. Membre de la junta directiva de la Sociedad Española de Musicología, és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi des del 2007. CV de Josep Maria Gregori.

Josep Maria Nolla i Brufau (Albagés, 1949) es va doctorar en filosofia i lletres a la UAB i, el 1978, va entrar a formar part del professorat de l’antic Col·legi Universitari de Girona (actual Universitat de Girona), de què és catedràtic des del 1994. També hi ha ocupat diferents càrrecs de gestió i govern, com a director de l’Institut de Patrimoni Cultural, secretari de la Facultat de Lletres i vicerector de Recerca. Ha centrat l’activitat arqueològica en els jaciments, entre d’altres, d’Empúries, Girona o Roses i ha participat en l’elaboració de divuit monografies. CV de Josep Maria Nolla.

Roser Salicrú i Lluch (Barcelona, 1967) és doctora en geografia i història medieval per la Universitat de Barcelona (UB) i és científica titular a la Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), on dirigeix el Departament de Ciències Històriques. Des del 2010 és coordinadora del grup de recerca «La Corona d’Aragó, l’Islam i el món mediterrani»; a més, és autora d’una cinquantena d’articles i capítols de llibres i dirigeix la revista Anuario de Estudios Medievales. CV de Roser Salicrú.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Grup d'Estudis Etnopoètics. Societat Catalana de Llengua i Literatura

Vigència, transmissió i transformació de les tradicions orals

 

Societat Catalana de Geografia

Paisatges després de la batalla: geografies de la crisi immobiliària

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència