Agenda

dijous  16 abril 2020
8.15 h
Tercera edició dels Barcelona Mathematical Days

dilluns  20 abril 2020
19.15 h
L’edició genòmica en animals

dissabte  25 abril 2020
18.30 h
Sessió virtual del Club de Lectura de la Delegació d’Alacant de l’IEC

dijous  30 abril 2020
19 h
Primera sessió conjunta del Club de Lectura de la Delegació d’Alacant de l’IEC amb el club de lectura Rodallibres

dilluns  4 maig 2020
16 h
L’edició genòmica en humans

dilluns  4 maig 2020
18 h
Els Jocs Florals, més que un certamen poètic (1888-1920)


:: Més activitats ::
 
24/07/2016
Els oncòlegs Joan Massagué, Manel Esteller i Josep Baselga, guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya

Els investigadors Manel Esteller i Joan Massagué, membres de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, i Josep Baselga, director mèdic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York, són els guanyadors del XXVIII Premi Internacional Catalunya, que atorga la Generalitat a «aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món».

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després d’anunciar els noms dels guardonats, va assenyalar que aquesta és la primera vegada que es concedeix el Premi Internacional Catalunya a tres persones catalanes, però va subratllar que «no se’ls concedeix per ser d’on són, sinó per la contribució rellevant que fan al món». «Des de Catalunya ens disposem a construir un país, incardinar-nos al món, i ho volem fer amb aquesta vocació de fer aportacions a la humanitat», va assenyalar.

Joan Massagué és director científic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York. La seva tasca, crucial a l’hora d’entendre el càncer i la metàstasi, ha estat plasmada en un total de tres-cents vint-i-sis articles científics i distingida amb més de vint-i-cinc guardons. L’any passat va ser reconegut com a Highly Cited Researchers per Thomson Reuters.

Manel Esteller és director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL). És també professor de genètica de la Universitat de Barcelona, professor d’investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i ocupa el càrrec de president de la Societat d’Epigenètica, d’àmbit internacional.

Josep Baselga és director mèdic del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, a Nova York. És un referent internacional en la recerca de nous tractaments contra el càncer, sobretot de mama, es dedica al desenvolupament de fàrmacs per al tractament de càncer de mama i l’estudi de les estratègies per a superar els mecanismes de resistència, i esdevé líder en el desenvolupament clínic de diversos agents nous.

Els investigadors rebran el Premi el proper 25 d’octubre, en un acte solemne que tindrà lloc al Palau de la Generalitat.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència