Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
05/10/2010
Comença «Historiadors», un cicle de conferències sobre els principals historiadors catalans contemporanis

«Pere Bosch Gimpera: el més jove, vital i escandalós de la Colla de l’Ateneu». Aquest és el títol de la conferència de Jordi Cortadella, de la Universitat Autònoma de Barcelona, que obrirà avui, dimarts 5 d’octubre, a les set del vespre, el cicle «Historiadors». El cicle se celebra al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (CDLCAT) i està organitzat conjuntament per la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC, i el CDLCAT.

Des d'avui i fins a l’11 de febrer de l’any que ve, s’analitzarà la personalitat i l’obra de catorze historiadors contemporanis catalans en una sèrie de conferències que pretenen ser una mirada sòlida cap a la seva obra historiogràfica i els seus fonaments ideològics. La curiositat i la transgressió de Miquel Tarradell, l’anàlisi dels conflictes pel poder a la Catalunya medieval de Santiago Sobrequés, la historiografia racionalista d’Antoni de Capmany o la figura del Vicens Vives historiador i polític són alguns dels temes que s’abordaran al llarg del cicle.

Les sessions monogràfiques volen posar en relleu l’obra publicada d’aquests historiadors, amb referències a la seva vida i personalitat, i amb la voluntat de presentar-ne una síntesi d’alta divulgació.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència