Agenda

dimecres  20 gener 2021
19 h
Conferència «El llarg curt camí del virus de l’hepatitis C»

dilluns  25 gener 2021
18 h
Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal

dilluns  25 gener 2021
19 h
Conferència «Milgrom i Wilson o com resoldre un bloc de Lego en l’economia matemàtica»

dimarts  26 gener 2021
18 h
Sessió Una generació viral? La joventut davant la pandèmia 

dimecres  27 gener 2021
12 h
Sessió El fenomen Gloria (19-23.01.2020) i el seu estudi

dimecres  27 gener 2021
18 h
Seminari web Noves eines de cribratge per a la detecció de trastorns de l’aprenentatge: dislèxia i discalcúlia

dimecres  27 gener 2021
19 h
Conferència «CRISPR que et vull verd: biotecnologia de Nobel per a un futur sostenible»

dijous  28 gener 2021
18 h
Jornada d’homenatge a Lluís López del Castillo (1938-2018)

dijous  28 gener 2021
18.30 h
Conferència «La recerca a Catalunya avui»

dijous  28 gener 2021
18.30 h
Conferència «Cartografia i transformació del territori a Catalunya entre l’Antic Règim i la revolució liberal (s. XVIII-XIX): el paper de la família Soler»


:: Més activitats ::
 
12/09/2010
L’IEC rep la Medalla d’Or de la Generalitat, en reconeixement a més d’un segle de servei a la cultura catalana

«El reconeixement moral i nacional que representa el guardó que ens heu fet l’honor d’atorgar-nos ha de ser ratificat per una actuació efectiva a favor dels treballs científics de l’acadèmia nacional». Amb aquestes paraules el president de l’IEC, Salvador Giner va agrair la concessió de la Medalla d’Or de la Generalitat a l’Institut d’Estudis Catalans —que li va estar lliurada l'11 de setembre al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat— i va reclamar un suport institucional decidit. «La feina que tenim entre mans i al davant nostre és tan important com necessària. Acomplir-la depèn certament de l’Institut, però no solament d’ell; depèn també del fet que les autoritats de la nostra nació sàpiguen respondre adientment a les necessitats estructurals i científiques de l’acadèmia del país», va afegir.

En l’acte institucional, el president de la Generalitat, José Montilla, va lliurar el guardó a l’Institut d’Estudis Catalans en reconeixement a la seva tasca d’alta recerca en els àmbits de la cultura catalana al llarg de més d’un segle, a la constància de la voluntat d’exercir l’autoritat en relació amb el present i el futur de la llengua catalana, i al propòsit d’excel·lir en totes les matèries científiques i humanístiques de què s’ocupa per mitjà de les seves seccions i societats filials.

En el discurs d’acceptació, Salvador Giner, va destacar el paper decisiu que l’Institut té tant en la recerca científica com en la promoció del coneixement cívic de la ciència, i va repassar els projectes importants que les cinc seccions de l’IEC han endegat. «La Secció-Històrico-Arqueològica confegirà una magna obra de conjunt sobre la història de Catalunya que sintetitzarà i aplegarà els nous coneixements historiogràfics amb les tècniques més avançades d’investigació i documentació. La Secció de Biologia i Medicina produirà una anàlisi general sobre la biodiversitat i la salut en el nostre territori. La Secció de Ciències i Tecnologia considerarà els aspectes ètics i les repercussions morals de la tecnologia damunt la nostra societat. La Secció de Filosofia i Ciències Socials dedicarà els seus esforços a l’estudi de la cohesió social i avaluarà les conseqüències de l’intens canvi demogràfic, econòmic i cultural que experimenta el país. La Secció Filològica, tot continuant les obligacions normatives, està redactant una magna gramàtica general».

La Medalla d’Or de la Generalitat és la màxima distinció que atorga el Govern i expressa el reconeixement envers les persones o les institucions que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Departament de Justícia Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència