Agenda

dilluns  21 octubre 2019
19 h
Conferència «L’entrada del rei: un espectacle publicitari»

dilluns  21 octubre 2019
19 h
Lliurament del premi Societat Catalana d’Economia

dimarts  22 octubre 2019
18 h
Inauguració del curs 2019-2020 de l’IEC

dimecres  23 octubre 2019
9.30 h
Building Bridges 2019, el congrés anual de l’Academia Europaea

dijous  24 octubre 2019
16 h
VII Jornades sobre l’Ensenyament de la Física i la Química a l’Educació Secundària

dijous  24 octubre 2019
9.30 h
Jornada tècnica Comunicació estratègica per a les entitats ambientals

divendres  25 octubre 2019
18.30 h
Jornades de la Secció Filològica de l’IEC a Sueca (Ribera Baixa)

divendres  25 octubre 2019
9.30 h
Simposi Alexandre Galí

dilluns  28 octubre 2019
18 h
Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal
 

dilluns  28 octubre 2019
19 h
Conferència «El monestir de Santa Maria de Vallverd»


:: Més activitats ::
 
20/03/2015
Cuiners, productors i científics reflexionen sobre el patrimoni culinari català

Amb l’objectiu de repensar i recuperar la cuina tradicional catalana, l’Institut d’Estudis Catalans va acollir el 16 de març un seminari en què van participar representants del món gastronòmic i econòmic, com Josep M. Sanclimens, Roser Torras i Montserrat Carulla; els xefs Carme Ruscalleda, Romain Fornell, Carles i Núria Gaig, Rafa Penya i Xavi Alba; representants del sector productiu i comercial, com Josep Ramells i Salvador Capdevila, i els científics experts en nutrició Abel Mariné, del Centre Català de la Nutrició de l’IEC, i Màrius Rubiralta, del Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona. En el seminari també va participar Josep González-Agàpito, president de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, promotora de la trobada.

En el decurs del seminari es va posar de manifest que les formes de vida actuals posen en perill la continuïtat del patrimoni culinari català i que cal recuperar la cuina tradicional, elaborada amb productes que estiguin a l’abast de qualsevol economia. En aquesta línia, es va presentar l’estudi elaborat per la Fundació Alícia sobre la cuina de menuts, que ha impulsat el gastrònom Miquel Brossa i que recull les receptes aportades per una trentena de cuiners d’excel·lència catalans.

La jornada va concloure que el treball interdisciplinari i l’intercanvi entre científics, productors, transformadors, restauradors, l’Administració i entitats gastronòmiques és imprescindible per a garantir que la gastronomia continuï sent un actiu important des del punt de vista cultural i econòmic.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Mario Bunge

Filosofia de la tecnologia

 

Institut d'Estudis Catalans

Gramàtica bàsica i d'ús de la llengua catalana

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència