26/08/2010

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) clou amb un homenatge al pintor i militant nacionalista Manuel Viusà


En l’homenatge a Manuel Viusà, mort el 1998 a París després d’haver lluitat activament contra la dictadura, van participar Salvador Giner, president de l’IEC; Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya; el crític d’art Daniel Giralt-Miracle; el president de la UCE, Jordi Sales, i Joana Viusà, filla del pintor i corresponsal del diari francès L’Indépendant a Barcelona. L’homenatge es va celebrar durant l’acte de clausura de la quaranta-dosena edició de l’UCE, el dimarts 24 d’agost. 
 

En la XLII Universitat Catalana d’Estiu, que s’ha celebrat a Prada de Conflent del 16 al 24 d’agost, han participat prop de dues mil persones. L’Institut hi ha participat amb la VII Jornada de l’Institut d’Estudis Catalans a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada, que es va celebrar el dia 22 d’agost, i que es va titular «Ensenyament de la llengua: actituds i perspectives».

A més, hi han intervingut nombrosos membres de l’IEC: Joandomènec Ros que va parlar de la biodiversitat; Joan Becat, que va analitzar l’aplicació del dret a la Catalunya del Nord; Antoni Riera, que va participar en una taula rodona sobre Vicens Vives; la historiadora Eva Serra , que va tractar el pactisme en el pensament i la política catalanes, i el poeta Carles Miralles, que va intervenir en el seminari «Poesia. El centenari del naixement de Màrius Torres». D’altra banda, la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’IEC, va preparar per al 21 d’agost la XXV Jornada d’Agricultura a Prada, titulada «On som després de vint-i-cinc anys de jornades d’agricultura a Prada?».

L’edició d’enguany de la UCE s’ha vertebrat al voltant del centenari del naixement del poeta Màrius Torres i de l’historiador Jaume Vicens Vives. 


 

‹‹123456...268