16/07/2010

L’Obra Cultural de l’Alguer celebra a l’IEC el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació


L’Obra Cultural de l’Alguer es va fundar l’any 1985 per promoure i estimular la recuperació del sentiment identificador de la col·lectivitat algueresa amb la promoció de l’ús de la llengua i la valorització del seu patrimoni cultural, literari, artístic i musical. Per commemorar els vint-i-cinc anys de la fundació, l’Obra Cultural de l’Alguer celebrarà, els dies 19 i 20 de juliol, a Barcelona, un seguit d’actes organitzats amb la col·laboració de l’IEC, els Amics de l’Alguer de Barcelona i el Consell Regional de Sardenya.

La commemoració començarà dilluns, 19 de juliol, amb la conferència debat «Relacions entre l’Alguer i els Països Catalans», que se celebrarà a les set del vespre a la Sala Prat de la Riba de l’IEC i en la qual participaran Josep Tilloca, president de l’Obra Cultural de l’Alguer; Enrico Loffredo, exparlamentari sard i exsíndic de l’Alguer; Carlo Sechi, parlamentari sard i exsíndic de l’Alguer, i Joandomènec Ros, vicepresident de l’IEC.

A dos quarts de nou del vespre s’inaugurarà, al pati de l’IEC, la mostra fotogràfica «La vida a debaix: llocs i personatges de l’Alguer Vella», del fotògraf alguerès Gabriel Monti. La mostra, que es podrà visitar fins al 30 de juliol, consisteix en una trentena d’imatges en blanc i negre. Seguidament, hi haurà una degustació de productes de l’Alguer.

Dimarts, 20 de juliol, l’IEC acollirà la XVII Mostra de la cançó algueresa, amb l’actuació del Trio de l’Alguer, format per Marta Soggiu, Agustí Salis i el pianista Ramon Dore. El concert començarà a dos quarts de vuit del vespre i es farà a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC.

La celebració finalitzarà dimecres, 21 de juliol, amb una visita a la comunitat benedictina de Montserrat per a commemorar els cinquanta anys de l’arribada de la Moreneta a l’Alguer.
 


 

‹‹123456...268