Agenda

dimarts  23 juliol 2019
10 h
XI Seminario sobre Alimentación y Estilos de Vida Saludables: «Nuevos desarrollos, nuevas demandas»

dimarts  23 juliol 2019
17 h
Acte de presentació del llibre La relació entre les propietats dels elements i llur pes atòmic, de Dmitri Ivànovitx Mendeléiev

dissabte  27 juliol 2019
19.30 h
El Club de la Lliris


:: Més activitats ::
 
12/07/2014
Neix Critèria, un espai web que recull les orientacions i les propostes dels serveis de correcció de l’Institut

El Servei de Correcció Lingüística i la Unitat de Correcció del Servei Editorial de l’Institut d’Estudis Catalans han llançat Critèria, un espai web que conté les orientacions i les propostes recopilades pels diferents serveis de correcció de l’IEC des del 1992. El web, disponible a l’adreça http://criteria.espais.iec.cat, inclou orientacions i propostes que pretenen resoldre les qüestions tipogràfiques i alguns dubtes lingüístics vinculats sobretot amb l’ortografia i l’onomàstica i que no depenen estrictament de la normativa lingüística, sinó que són fruit de l’experiència professional. En són un exemple els usos de majúscules o minúscules, la traducció de noms propis a altres llengües o les referències bibliogràfiques, incloent-hi les de piulades al servei de microblogs Twitter. El web presenta, també, les eines en línia de l’Institut per a la correcció i la traducció de textos amb vista a l’edició de les obres que publica, a més de l’accés a una intranet adreçada als col·laboradors de l’IEC. L’objectiu de Critèria és ajudar a homogeneïtzar i a millorar els textos formals que es redacten i s’editen.

L’espai web es compon de les pàgines habituals en aquesta mena de recursos ―una salutació inicial, una presentació, els crèdits i una pàgina de contacte― i de dos grans apartats: d’una banda, el conjunt d’entrades amb accés obert; de l’altra, la intranet adreçada exclusivament als col·laboradors de l’IEC, per a accedir als continguts de la qual cal demanar al Servei de Correcció Lingüística o a la Unitat de Correcció del Servei Editorial les claus corresponents.

Des del 1907, la correcció de textos i la traducció acurades han estat una preocupació de tots els membres de l’IEC que han tingut la responsabilitat de redactar o publicar obres i altres documents per a aquesta institució. Aquesta preocupació ha estat compartida des del 1913 per diferents serveis de correcció de què ha gaudit la institució: aquell any s’hi va incorporar el primer corrector professional amb aquesta categoria, Emili Vallès i Vidal, i la primera correctora professional, Rosalina Poch i Ferrer, ho va fer l’any 1932.
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Esteve Llop

Catàleg dels líquens de la Garrotxa

 

A cura de Josep Camps Arbós i Maria Dasca

La narrativa catalana al segle XXI. Balanç crític

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència