Agenda

dissabte  25 maig 2019
19 h
Taller de xiulells i trompes

dilluns  27 maig 2019
11 h
Presentació del Diccionari descriptiu de la llengua catalana

dilluns  27 maig 2019
17.30 h
Lliurament dels premis de la Prova Cangur 2019

dilluns  27 maig 2019
18 h
Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal

dilluns  27 maig 2019
19 h
Lliurament del XII Premi Ferran Armengol i Tubau 2018

dimarts  28 maig 2019
18.30 h
Presentació del llibre Azares y decisiones. Recuerdos personales

dimecres  29 maig 2019
19 h
Presentació del llibre La narrativa catalana al segle XXI. Balanç crític

dijous  30 maig 2019
9 h
XVI Jornada SCATERM: «La Viquipèdia i la terminologia»

dimecres  5 juny 2019
19 h
Sessió de recepció de Martina Camiade Boyer com a membre corresponent de la Secció de Filosofia i Ciències Socials

dimecres  5 juny 2019
9 h
Novena jornada Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental


:: Més activitats ::
 
17/06/2014
Xavier Bonfill, Jordi Casanova, M. Teresa Estrach, J.-R. Laporte, Josep Peñuelas i Georg Kremnitz, nous membres de l’IEC

El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va aprovar el 16 de juny la incorporació de Xavier Bonfill, Jordi Casanova, Maria Teresa Estrach, Joan-Ramon Laporte i Josep Peñuelas com a membres numeraris de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, i de Georg Kremnitz com a membre corresponent de la Secció Filològica de l’IEC.

Xavier Bonfill (Planoles, 1957) és doctor en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en oncologia mèdica, medicina preventiva i salut pública, i màster en salut pública per la Universitat de Colúmbia de Nova York. Actualment és director del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i director del Centre Cochrane Iberoamericà. És responsable d’un grup de recerca al CIBER d’Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP), i director de la revista Annals de Medicina de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears. És professor associat de medicina preventiva i salut a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Jordi Casanova (Barcelona, 1959), llicenciat en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, va redactar la tesi doctoral sota la direcció del doctor Ginés Morata al Centre de Biologia Molecular de Madrid, i és doctor per la Universitat Autònoma de Madrid. Posteriorment, va prosseguir la formació postdoctoral a la Universitat de Colúmbia de Nova York. Actualment és professor d’investigació del CSIC a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona i investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. La seva recerca està dedicada a estudiar com l’activitat dels gens regula el desenvolupament dels éssers vius a partir de l’oòcit fecundat.

Maria Teresa Estrach (Girona, 1950) és doctora en medicina per la Universitat de Barcelona, especialista en dermatologia. Actualment és cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i catedràtica a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. La seva principal línia d’investigació s’ha centrat en les neoplàsies limfoides cutànies. És investigadora de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), dins l’Àrea d’Oncologia i Hematologia i, des de l’any 1998, investigadora principal i coordinadora de la Xarxa Temàtica de Limfomes de Catalunya.

Joan-Ramon Laporte (Barcelona, 1948) és llicenciat en medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en farmacologia clínica. Actualment és catedràtic de farmacologia a la Facultat de Medicina de la UB, cap del Servei de Farmacologia Clínica de l’Hospital de la Vall d’Hebron i director de la Fundació Institut Català de Farmacologia. La temàtica de la seva recerca se centra principalment en el risc dels medicaments i en la necessitat de controlar-los. Ha estat membre del grup d’experts de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre avaluació de medicaments.

Josep Peñuelas (Vic, 1958) és professor d'investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i dirigeix la Unitat d’Ecologia Global CREAF-CEAB-CSIC-UAB, situada al CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals). Els seus treballs tracten sobre biodiversitat i ecofisiologia vegetals, bioquímica i interaccions biosfera-atmosfera. Ha estudiat l’ecologia global, l’ecologia de les plantes, el canvi global, el canvi climàtic, la contaminació atmosfèrica, els cicles de nutrients, la teledetecció i el funcionament i l’estructura de les plantes terrestres i els ecosistemes. Va ser el primer Premi Nacional de Recerca de Catalunya.

Georg Kremnitz (Ellwangen, Württemberg, 1945) és un lingüista alemany. Va estudiar romanística a les universitats de Göttingen, Montpeller i Tübingen i, posteriorment, ha estat professor a les universitats de Münster de Westfàlia i de Viena. La sociolingüística catalana i occitana, en particular, han estat dues de les seves línies de recerca, així com la sociolingüística de les llengües minoritàries i de les situacions de conflicte lingüístic. La publicació de Sprachen im Konflikt. Theorie und Praxis der katalanischen Soziolinguisten (1979), coŀlecció d’articles de diversos sociolingüistes catalans, va representar un pas endavant en la internacionalització de la sociolingüística catalana.

Recull de premsa
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

De Núria Romaní Sala.

Carrers i serveis viaris a les ciutats romanes del ‘Conventus Tarraconensis’ (s. II aC - VI dC)

 
 

De Theodore Gray.

Segona edició d’Els elements. Una exploració visual de tots els àtoms coneguts de l’Univers

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència