11/06/2010

El metge Xavier Sáez Llorens, nou membre corresponent de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC


Xavier Sáez Llorens (Panamà, 1957), és fill d’un exiliat català que havia emigrat a Panamà acabada la Guerra Civil. Va estudiar medicina i va ampliar els estudis al Centre Mèdic Southwestern i al Centre Mèdic Infantil de Dallas (Estats Units), sota la direcció de George McCracken, una figura capdavantera mundial en el camp de les malalties infeccioses infantils.

En aquests centres va desenvolupar diversos treballs en el camp de la fisiopatologia de les meningitis purulentes. Quan va tornar a Panamà, va obtenir la plaça de professor de pediatria de la Universitat de Panamà, càrrec que desenvolupa actualment, juntament amb el de cap del Departament de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Niño.

Sáez ha publicat més de cent seixanta articles en revistes llatinoamericanes i internacionals, entre les quals destaquen New England Journal of Medicine, The Lancet, Pediatrics i Journal of Pediatric Infectious Disease. Ha publicat diversos llibres i col·labora periòdicament amb la premsa panamenya, en la qual ha publicat uns quatre-cents articles sobre qüestions d’actualitat política, filosòfica i social. A més, és membre de nombroses institucions científiques d’arreu del món —com la Societat Llatinoamericana d’Infectologia Pediàtrica, l’Acadèmia Americana de Pediatria, la Societat Americana de Microbiologia i la Societat de Malalties Infeccioses Pediàtriques d’Amèrica— i membre honorari de la Associació Espanyola de Pediatria.
 


 

‹‹123456...269