15/04/2014

El 22 d’abril es lliuraran a l’IEC els Premis Sant Jordi 2014 de l’Institut, que sumen cent trenta-quatre mil euros


L’Atles dels ocells de Catalunya a l’hivern 2006-2009 és el treball guardonat amb el Premi Prat de la Riba 2014 de l’Institut d’Estudis Catalans. L’obra, de l'Institut Català d'Ornitologia, editada per Sergi Herrando, Lluís Brotons, Joan Estrada, Santi Guallar i Marc Anton, i publicada el 2011 per l’editorial Lynx, revela aspectes sobre la biologia hivernal dels ocells que contribueixen a completar l’escenari ornitològic del país i és el projecte de cartografia de la diversitat dels ocells més gran fet a Europa. El Premi, instituït el 1916, està dotat de sis mil euros i cada any s’atorga a obres compreses en l’àmbit de treball de les cinc seccions de l’IEC. En aquest torn, s’oferia a un treball de l’àmbit de la Secció de Ciències Biològiques elaborat per un investigador de les terres de llengua catalana i dedicat a ecologia, botànica, zoologia, medicina o qualsevol altra disciplina de la biologia i que s’hagi publicat entre el 2009 i el 2013, inclusivament.

El Premi Prat de la Riba és un dels trenta-nou premis i borses d’estudi inclosos dins del LXXXIII Cartell de premis i de borses d’estudi, que es lliuraran el dimarts 22 d’abril, a les sis de la tarda, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona). Joandomènec Ros, president de l’IEC, serà l’encarregat d’obrir l’acte, i Jordi Porta, guanyador del Premi Catalunya de Sociologia, parlarà en nom dels premiats. La cloenda serà a càrrec d’Øivind Andersen, president de la Unió Acadèmica Internacional ―a què pertany l’IEC des de 1922― que també presidirà l’acte. Mitja hora abans de començar l’acte, a dos quarts de sis de la tarda, es farà una fotografia de tots els premiats al claustre de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC.

En total, en aquesta edició, l’import dels premis i de les borses d’estudi suma prop de cent trenta-quatre mil euros. Podeu consultar la relació dels treballs premiats en aquest enllaç.


 

‹‹123456...256