Torna a les notícies
La relació entre la neurociència i l’economia centra el primer debat del cicle Neurociència i Societat
14/03/2014

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), i l’Institut de Cultura de Barcelona organitzen una sèrie de quatre debats amb el títol «Neurociència i…», en què tres ponents fan una presentació breu i, a continuació, es convida el públic assistent a participar en un debat obert. El primer debat, «Neurociència i economia», es va fer el 13 de març i es va analitzar com treballa el cervell a l’hora d’avaluar les decisions que ha de prendre, de categoritzar els riscos i les recompenses i d’interactuar amb altres agents econòmics. Hi van intervenir els economistes Antonio Cabrales, de l’University College de Londres, i Rosemarie Nagel, investigadora ICREA a la Universitat Pompeu Fabra, i el biòleg Arcadi Navarro, investigador ICREA d’aquesta mateixa universitat.

«Neurociència i educació» és el títol del segon debat, que se celebrarà el 15 de maig, en què intervindran Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill; David Bueno, del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona, i Ignacio Morgado, de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. El 26 de juny el debat estarà dedicat a «Neurociència i política», i el 3 de juliol tancarà el cicle el debat «Neurociència i dret».

Tots els debats es duran a terme a l’Institut d’Estudis Catalans, i l’assistència és oberta i gratuïta. El cicle compta amb la col·laboració del Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea, LOGOS-Grup de Recerca en Lògica, Llenguatge i Cognició, la Sociedad Española de Neurología, la Societat Catalana de Biologia (filial de l’IEC) i la Brain Awareness Week.