Torna a les notícies
L’IEC participa a Madrid en la primera trobada d’institucions implicades en el Conveni de governança per a generar models i corpus per a una infraestructura pública de models de llenguatge a partir de la intel·ligència artificial
Secció: General
14/05/2024

La presidenta, Teresa Cabré, en representació de l’IEC, es va reunir ahir amb el ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá; el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, i representants de totes les institucions que participen en el conveni que aprovarà avui el Consell de Ministres. 

El conveni és part de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial 2024, en què les llengües oficials, entre les quals hi ha el català, han de ser palanques del pla de desenvolupament d’una infraestructura pública. 

 
L’IEC vetllarà per garantir la qualitat de la llengua en els models de llenguatges generats. La Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA) lidera la definició i la coordinació d’aquest pla que ara s’ha de concretar.