Torna a les notícies
Commemoració del 50è aniversari de l’execució de Salvador Puig Antich
Secció: General
22/02/2024

El dilluns 26 de febrer, a les 18 h, la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i el Centre d’Història Contemporània de Catalunya commemoren el 50è aniversari de l’execució del militant antifranquista del Moviment Ibèric d’Alliberament, Salvador Puig Antich (1948-1974), el 2 de març de 1974.

L’acte, que se celebrarà a la Sasa Prat de la Riba de l’IEC, el presidiran Jaume Sobrequés i Callicó, president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics i director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya, i Alfons Aragoneses, director general de Memòria Democràtica del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya.

 

El programa inclou les intervencions de Josep M. Solé i Sabaté, catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona; Magda Oranich, advocada i periodista, i Mercè Puig Antich, germana de Salvador Puig Antich. La cloenda serà a càrrec d’Alfons Aragoneses.

 

Durant l’acte es projectarà un fragment de la pel·lícula Salvador, del cineasta Manuel Huerga, i el cantautor Joan Isaac interpretarà la cançó A Margalida.