Torna a les notícies
Dotze joves catalans, reconeguts en la darrera Olimpíada de Física
Secció: Ciències i tecnologia
08/05/2023

El cap de setmana del 28 al 30 d’abril, Lugo va acollir la fase estatal de l’Olimpíada de Física. La delegació catalana, escollida per la Societat Catalana de Física, hi va fer un gran paper: dels tretze estudiants de secundària seleccionats per les universitats catalanes, dotze van ser premiats. La competició vol contribuir a fomentar les vocacions científiques.

Tres medalles d’or (Ruben Carpenter Mason, campió absolut de la competició; Timothy Skipper, tercer classificat, i Alberto Bechara Bordes, en la desena posició), cinc medalles de plata (Eloi Estévez Escayola, Thomas Gauci Pomar, Adrià Hesse Prats, Jiaqi Tang i Joan Villalba Rull), tres de bronze (Blai Higueras Ruiz, Oriol Martí Sanahuja i Dylan Joseph Scandelt Di Michele) i una menció d’honor (Gerard Gómez Anglès) van ser el balanç dels estudiants catalans premiats en la XXXIV Olimpíada Espanyola de Física. L’edició va reunir un centenar d’estudiants de tot l’Estat espanyol, procedents de trenta-sis districtes universitaris.

 

L’Olimpíada, amb gran tradició a països com Anglaterra, França o els Estats Units, se celebra a l’Estat espanyol des de l’any 1989. Hi participen estudiants matriculats a primer o segon de batxillerat o a l’últim curs de formació professional de segon grau i el temari de les proves s’ajusta al temari de batxillerat.

 
A Catalunya, la Societat Catalana de Física convoca els estudiants de segon de batxillerat de centres educatius catalans a participar en les Olimpíades. Enguany, la fase catalana de l’Olimpíada de Física es va celebrar en dues etapes. La primera, telemàtica, el 17 de febrer. D’entre els participants, se’n van triar cinquanta per passar una segona prova presencial. Les següents fases de l’Olimpíada de Física seran la competició internacional i la iberoamericana.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut