Torna a les notícies
L’IEC ret homenatge a Josep M. de Sagarra, en el cinquantenari de la seva mort
27/09/2011

El 27 de setembre fa cinquanta anys que va morir l’escriptor Josep M. de Sagarra, que va ser president de l’IEC del 1959 al 1961. L’Institut organitzarà el proper 27 d’octubre una jornada d’homenatge en què hi haurà conferències dels periodistes Lluís Permanyer i Josep M. Casasús, i dues taules rodones, una sobre l’obra literària de Sagarra i l’altra sobre la seva activitat periodística.

L’acte, que serà presidit pel president de l’Institut, Salvador Giner, i coordinat pel catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra Narcís Garolera, se celebrarà a la Sala Prat de la Riba de l’IEC a partir de les 10 del matí.


Al matí, després de la conferència de Lluís Permanyer, se celebrarà una taula sobre l’obra literària de Josep M. de Sagarra en què participaran Jordi Malé, professor de la Universitat de Lleida, que parlarà sobre la poesia de Sagarra; Miquel M. Gibert, professor de la Universitat Pompeu Fabra, que tractarà sobre l’obra teatral, i Raffaele Pinto, professor de la Universitat de Barcelona, que se centrarà en la faceta de traductor. Aquesta taula serà moderada per Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC.


A les quatre de la tarda, i després de la intervenció de Josep M. Casasús, periodista i membre de l’IEC, se celebrarà la taula rodona dedicada a l’articulisme de Josep M. de Sagarra. Hi intervindran Anton M. Espadaler, professor de la Universitat de Barcelona, l’escriptor Josep M. Espinàs, i Carles Singla, professor de la Universitat Pompeu Fabra.


La jornada d’homenatge a Josep M. de Sagarra s’emmarca dins la celebració del Centenari de la Secció Filològica de l’IEC i l’Any de la Paraula Viva.