Torna a les notícies
El Corpus del patrimoni culinari català, que recull més d’un miler de receptes de cuina catalanes, es presenta a l’IEC
27/06/2011

Com es pot fer una bona escudella barrejada? Quin és el secret d’un bon empedrat? A més de la fruita confitada, quins són els ingredients indispensables per a preparar una coca de Sant Joan? Les respostes es poden trobar a les pàgines del Corpus del patrimoni culinari català, el receptari de la gastronomia catalana més complet que s’ha fet fins ara. El llibre recull 1.136 entrades, les quals formen part de la història de la gastronomia del país, com poden ser el pollastre amb escamarlans, l’arròs a la cubana o les mandonguilles amb sèpia i pèsols. Aquesta obra, editada per l'Institut Català de la Cuina, es presentarà demà, dimarts 28 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

L’acte de presentació serà presidit per Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, i hi participaran Salvador Giner, president de l’IEC; Xavier Mestres, president de la Fundació Institut Català de la Cuina, i Pepa Aymamí, directora del Projecte Marca Cuina Catalana, així com els cuiners catalans més internacionals que han participat en l’elaboració de la publicació, com Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, de Girona; Carles Gaig, propietari del Gaig Restaurant, de Barcelona, o Mey Hofmann, del restaurant Hofmann.

Totes les entrades del Corpus del patrimoni culinari català són numerades, ordenades alfabèticament i classificades segons el tipus de plat. L’obra també inclou un glossari amb paraules tècniques relacionades amb el món de la gastronomia, com emulsionar, xapar un peix o tallar a la juliana. Aquest llibre, fruit de més de vuit anys d’investigació, constitueix el primer pas per a demanar oficialment a la UNESCO que declari la gastronomia catalana patrimoni cultural immaterial de la humanitat.