Torna a les notícies
Josep Vigo rep el Premi Medi Ambient 2010 de la Generalitat de Catalunya
04/06/2010

El membre de l’IEC i catedràtic jubilat del Departament de Biologia de la Universitat de Barcelona, Josep Vigo, va rebre ahir, dijous 3 de juny, el Premi Medi Ambient 2010 de la Generalitat de Catalunya. Premiat en la categoria de conservació de la biodiversitat, dins la modalitat de trajectòries, Josep Vigo ha estat distingit per la llarga i continuada dedicació al coneixement i a la valoració de la biodiversitat vegetal de Catalunya. L’acte de lliurament de premis es va celebrar al Palau de la Música Catalana i va ser presidit pel conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar.

Josep Vigo, que va ser president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC entre el 2008 i el 2009, coordina el programa de recerca «Flora i cartografia de les plantes i la vegetació» de l’IEC. Vigo ha orientat el seu treball científic envers la geobotànica, és a dir, l’estudi de les relacions entre les plantes i el medi, amb un interès especial per la recerca sobre la distribució i l’ecologia de les plantes vasculars (florística), l’estructura i el significat de les comunitats de plantes (fitocenologia), l’anàlisi del paisatge vegetal (fitotopografia) i la cartografia de la vegetació.

Autor de més d’un centenar d’articles en revistes científiques, capítols de llibre i textos breus, ha escrit també llibres de referència com l’obra Flora dels Països Catalans, elaborada en col·laboració amb Oriol de Bolòs, i L'alta muntanya catalana: flora i vegetació.

Els premis, que en aquesta edició coincideixen amb l’Any Internacional de la Biodiversitat, també han distingit el Grup de Recerca de Grans Vertebrats Marins, dirigit pel catedràtic Àlex Aguilar, del Departament de Biologia Animal i de l’Institut de Biodiversitat de la Universitat de Barcelona.
 

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut