Tauler

La SCB organitza Conviciència, les primeres colònies escolars de ciència i gestió dialogada de conflictes

Es convoca el IV Concurs Literari i Fotogràfic Carles Salvador

Enllaços recomanats

 

La SCB organitza Conviciència, les primeres colònies escolars de ciència i gestió dialogada de conflictes

La Societat Catalana de Biologia realitza el projecte Conviciència, que consisteix en les primeres colònies escolars de ciència i gestió dialogada de conflictes. Va dirigit als alumnes de secundària de tot Catalunya i a altres centres de parla catalana. Es celebrarà durant els mesos de maig i juny del 2012 (amb la possibilitat de tornar-lo a realitzar els mesos de setembre, octubre i novembre).

La finalitat d’aquest projecte és aprofitar els valors implícits de la ciència i la recerca per a traslladar-los a l’àmbit de les relacions humanes i capacitar els alumnes en la gestió autònoma dels seus propis conflictes. Per això, les colònies giren entorn d’una investigació científica que rep el suport del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), segons la qual els alumnes analitzen la capacitat de regeneració d’un bosc afectat per un incendi. A partir d’aquest fil conductor es treballen les habilitats comunicatives, de cooperació i de foment del pensament crític. 

Es convoca el IV Concurs Literari i Fotogràfic Carles Salvador

El dia 30 d’abril finalitza el termini per a presentar treballs al IV Concurs Literari i Fotogràfic Carles Salvador, que convoca la Fundació Carles Salvador, de la qual l’IEC forma part. El concurs és destinat a joves d’entre nou i divuit anys que cursin estudis de primària, secundària o batxillerat. Les modalitats són poesia, narrativa, assaig breu o article d’opinió (només per a l’alumnat de batxillerat) i fotografia (relacionada amb qualsevol aspecte de la vida i l’obra de Carles Salvador: paisatges, ensenyament, literatura, etcètera). Els treballs s’han de presentar en llengua catalana, en qualsevol de les modalitats territorials i poden tractar qualsevol tema.

La Fundació Carles Salvador té per missió conservar i difondre el llegat del mestre valencià i organitzar activitats culturals, en especial les referides a la promoció del valencià. Per això organitza aquest concurs, amb la voluntat d’oferir un complement a la formació acadèmica, fomentar la creativitat i premiar cada any les millors obres en les diverses categories i modalitats que constitueixen el certamen.

 
ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCATweb de l'IECweb de l'IEC
s