Torna a l'agenda

Sessió Tesis doctorals i recerca musicològica a debat

Organització:

Societat Catalana de Musicologia

dimecres 10 abril 2024
18 h

 Sala Nicolau d’Olwer

Arran de la lectura recent de dues tesis doctorals, es proposa un debat sobre alguns camins de la recerca musicològica actual.

La benvinguda anirà a càrrec d’Emili Ros-Fàbregas, president de la SCMus, investigador de la Institució Milà Fontanals de Recerca en Humanitats-CSIC.
Músics d’església: de la integració total a la pràctica desaparició, a propòsit de Pel Major Lluïment del Culte. La capella de música de Santa Maria del Pi de Barcelona des d’una anàlisi documental (1700-1936) (llegida a la UAB el 28 de novembre de 2023), de Carles Badal Pérez-Alarcón.
Moure l’objecte d’estudi de l’artista cap als actors secundaris, a propòsit de Around and about the arts in Barcelona (1939-1960): supporting roles, select circles and small venues (llegida a la UPC el 15 de juny de 2023), d’Helena Martín-Nieva.
Quasi dos-cents cinquanta anys d’història musical barcelonina: Dificultats i contribucions de l’estudi de la capella de música de Santa Maria del Pi, a càrrec de Francesc Cortès Mir, catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de la tesi de Carles Badal.
Crear un públic per a la música del segle XX a Barcelona: Dificultats i contribucions de l’estudi de les xarxes, els espais i els agents, a càrrec de Germán Gan Quesada, professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona i codirector de la tesi d’Helena Martín-Nieva.
Col·loqui entre els participants i el públic
Emili Ros-Fàbregas serà el moderador.
Entrada lliure limitada a la capacitat de la sala. Us hi podeu inscriure en l'enllaç:
Més informació:
Es pot seguir en línia des d'aquest enllaç