Torna a l'agenda

Jornada dels Espais Terminològics: «Com podem estendre l’ús de la terminologia catalana»

Organització:

TERMCAT amb la col·laboració de l’IEC

dimecres 15 novembre 2023
9 h

Sala Prat de la Riba

Els Espais Terminològics són una trobada de caràcter biennal que organitza el TERMCAT per afavorir el diàleg i l’intercanvi de coneixement en aspectes relacionats amb la pràctica terminològica.

En aquesta edició de l’any 2023, coincidint amb el desplegament del Pacte Nacional per la Llengua, ha semblat interessant proposar una reflexió sobre quins mecanismes poden ser els més efectius per a estendre l’ús de la terminologia catalana en els diversos sectors socials. Ens volem plantejar interrogants com els següents: tenim les eines adequades per a la difusió dels termes catalans?; en podem crear de noves?; a quines novetats socials, comunicatives i tecnològiques ens interessa estar especialment atents en els pròxims anys?; quins grups socials tenen o poden tenir més importància a l’hora de transmetre les propostes terminològiques en català?; com hi podem influir de manera més efectiva?
La inauguració de l’acte serà a càrrec de F. Xavier Vila, M. Teresa Cabré i Jordi Bover. La ponència anirà a càrrec de Genís Roca. Marina Massaguer, Andreu Freixes, Mercè Lorente, Xavier Fargas, Anna Arnall, Ernest Macià, Òscar Escuder, M. Antònia Julià, Maite Melero, Joan Grivé, Albert Cuesta i Marta Grané participaran en les diverses taules rodones que es duran a terme posteriorment.