Torna a l'agenda

Presentació del llibre: Paisatges després de la batalla: geografies de la crisi immobiliària

Organització:

Societat Catalana de Geografia

dijous 24 gener 2019
18.30 h

Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans

A càrrec de Josep Oliveras, president de la Societat Catalana de Geografia (SCG), i dels autors de l’obra, Aaron Gutiérrez i Antoni Doménech, professor i becari de doctorat, respectivament, de la URV.

Aquest llibre, editat per la SCG, és el resultat del treball guanyador del Premi Lluís Casassas 2016, convenientment ampliat. El llibre tracta de les conseqüències de la bombolla immobiliària, i se centra en el problema dels desnonaments d’habitatges i de la concentració d’aquests en mans de les entitats financeres.

El treball utilitza noves fonts d’informació i demostra la rellevància de la dimensió territorial en l’estudi de la crisi immobiliària, fet que permet comprovar les desigualtats entre barris, municipis i regions, ja que tracta el tema a diferents escales: el conjunt de l’Estat, Catalunya i els barris de les principals ciutats.

L’estudi conclou que la geografia dels desnonaments és la geografia de la precarietat. La crisi immobiliària, amb els desnonaments consegüents, ha contribuït de manera decisiva a aprofundir en les desigualtats socials urbanes.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut