Agenda


:: Més activitats ::
 
25/08/2019
Finalitza la 51a Universitat Catalana d’Estiu

La cinquanta-unena edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), celebrada a Prada, va acabar el passat 24 d’agost, després d’uns quants dies d’actes, taules rodones i cursos sota el lema «Un alè d’esperança a Europa». 

La inauguració, que tingué lloc el 18 d’agost, va ser a càrrec d’Alba Vergés, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya; Joandomènec Ros, president de la Fundació UCE i de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC); Joan Castex, batlle de Prada, i Jordi Casassas, president de l’UCE.

El president de l’IEC va participar en la commemoració del dia 20 d’agost, amb la intervenció titulada «Cloenda de la commemoració dels 50 anys de la Universitat Catalana d’Estiu», juntament amb Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya; Joan Becat, secretari de la Fundació UCE, i Jordi Casassas, president de l’UCE.

Així mateix, Joandomènec Ros va impartir, el 23 d’agost, la conferència «Ramon Margalef, el gran científic català». Ros va afirmar que Margalef és «segurament el més gran científic que ha tingut el nostre país». El 2019 és l’Any Margalef, decretat per la Generalitat de Catalunya per tal d’homenatjar el centenari del seu naixement. Ros va explicar que va conèixer Margalef quan estudiava la carrera, després va treballar al seu departament i el va succeir a la càtedra. També va exposar detalls biogràfics de l’ecòleg, va parlar de les seves aportacions a l’ecologia, i en va repassar la seva vessant de professor universitari, la vessant humana i la d’ecòleg i ecologista. Podeu veure el vídeo sencer de l’acte en aquest enllaç.

La cloenda de la Universitat Catalana d’Estiu va ser a càrrec de Josep Bargalló, conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i de Jordi Casassas.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència