Agenda

dilluns  20 gener 2020
19.15 h
L’edició genòmica en plantes

dilluns  20 gener 2020
Dia 20:10 h/ Dia 21:12 h
25a Conferència Fèlix Serratosa 

dimecres  22 gener 2020
19 h
Cloenda de l’exposició «Joaquim Miret i Sans (1858-1919). Una vida dedicada al patrimoni català»

dijous  23 gener 2020
18.30 h
Cicle Dijous de ciència

dijous  23 gener 2020
19 h
Taula rodona Contra discriminació, objecció de llengua?

dilluns  27 gener 2020
19 h
XXXIV Cicle de Conferències: «Els sants i els seus escenaris»

dimecres  29 gener 2020
18.30 h
Acte en record de Tomàs Vidal (1941-2019), amb la presentació del llibre pòstum Cartografia històrica, de l’Enciclopèdia de Menorca

dimecres  29 gener 2020
19 h
Tercera conferència del cicle Física oberta

dijous  30 gener 2020
19 h
Col·loqui «Exhibiting anatomy in Montpellier: a work still in progress»

dilluns  3 febrer 2020
18.30 h
Sessió en memòria de Joan Antoni Solans i Huguet


:: Més activitats ::
 
29/04/2019
L’Institut d’Estudis Catalans lliura els Premis Sant Jordi 2019

El lliurament dels Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans serà el dimarts 30 d’abril, a les dotze del migdia, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. Joandomènec Ros, president de l’IEC, i Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, presidiran l’acte, acompanyats de la resta del consell de govern de l’IEC.

L’obra Atles dels ocells nidificats de Barcelona, impulsada per l’Institut Català d’Ornitologia, la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Zoo, ha rebut el Premi Prat de la Riba, que forma part dels Premis Sant Jordi 2019 de l’Institut d’Estudis Catalans.

Carmen Mur Gómez ha estat reconeguda amb el Premi Creu Casas de l’Institut d’Estudis Catalans. Dones per canviar el món. El Premi Creu Casas es va crear fa dos anys per a promoure les dones que conreen la ciència, i té dues modalitats: la primera s’ofereix a una dona en reconeixement de la seva trajectòria en tasques de divulgació i aproximació de la tecnologia a l’alumnat femení en qualsevol àmbit (enginyeria, arquitectura, informàtica, telecomunicacions, etc.), i la segona s’atorga a un grup de treball liderat per una dona que hagi desenvolupat metodologies d’apoderament de les dones o d’ensenyament per a captar el talent femení en els camps esmentats. Aquesta segona modalitat s’ha concedit al grup de treball Young IT Girls, «per l’àmplia base d’edat i territorial de la seva proposta i per la qualitat i originalitat de les seves propostes d’actuació».

A més dels premis de l’IEC, s’atorgaran els premis de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, ajuts i borses dels centres i fundacions de l’IEC i les borses d’estudi del propi IEC.

Albert Alemany Barber, actor i professor d’interpretació, serà qui parlarà en nom dels premiats. Alemany ha estat el guanyador del Premi Matemàtiques i Societat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer pel text i la direcció de l’obra El misteri de Fermat. Aquest premi, instituït l’any 2008, té la finalitat d’estimular la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació.

Mitja hora abans de començar l’acte, a les 11.30 hores, es farà una fotografia de tots els premiats al claustre de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC.

Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana. Podeu consultar la relació dels treballs premiats en aquest enllaç.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Catalan Social Sciences Review (número 9)

 

A cura d’Enric Gallén i Gerard Guerra

Teatre

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència