Agenda

dilluns  9 desembre 2019
18 h
Jornada La repressió de la llengua catalana als segles XIX a XXI

dilluns  9 desembre 2019
19 h
El sepulcre de l’arquebisbe Joan d’Aragó a la catedral de Tarragona. Un aixopluc de marbre en el context de la Beata Stirps

dilluns  9 desembre 2019
9.25 h
Jornada Norma i diversitat lingüística: la gestió normativa en contextos pluricèntrics. Francofonia i catalanofonia

dimarts  10 desembre 2019
19 h
Sessió de recepció d’Albert Carreras de Odriozola com a membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials

dimecres  11 desembre 2019
10.45 h
Col·loqui internacional sobre premsa clandestina

dimecres  11 desembre 2019
17 h
Jornada Santa Llúcia: «Alimentació: mites i falses concepcions»

dimecres  11 desembre 2019
18 h
Seminari El jurament hipocràtic a l’antiguitat

dijous  12 desembre 2019
13 h
Lliurament de premis CCNIEC 2019

dijous  12 desembre 2019
18.30 h
Presentació del llibre col·lectiu España: geografías para un estado posmoderno

dijous  12 desembre 2019
19 h
Conferència El Premi Nobel de Física 2019: idees transformadores sobre el cosmos


:: Més activitats ::
 
10/11/2018
L’Institut d’Estudis Catalans incorpora sis nous membres

El Ple de l’Institut d’Estudis Catalans va acordar el 8 de novembre incorporar sis nous membres numeraris, dos adscrits a la Secció de Ciències Biològiques i quatre, a la de Ciències i Tecnologia.

A la Secció de Ciències Biològiques ingressen Francesc Xavier Turon Barrera, professor d’investigació en el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, pertanyent al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), i Antoni Trilla i Garcia, doctor en medicina i cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.

A la Secció de Ciències i Tecnologia ingressen Joaquim Bruna, doctor en matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i director (del 2007 al 2015) del Centre de Recerca Matemàtica (CRM); Nora Ventosa, doctora en enginyeria química i investigadora del CSIC; Josep Anton Muñoz, catedràtic de geologia estructural de la Universitat de Barcelona (UB), i Lluís Torner, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions. 

 

Secció de Ciències Biològiques

Francesc Xavier Turon Barrera és biòleg i doctorat en zoologia marina per la UB i ha estat professor titular al Departament de Biologia Animal de la mateixa universitat. Des del 2008 és professor d’investigació al Centre d’Estudis Avançats de Blanes, pertanyent al CSIC, i actualment és membre de la Comissió per l’Avaluació de la Recerca de l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya i membre de la Comissió d’Avaluació del Professorat de Ciències de la Vida.

Antoni Trilla i Garcia és cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, participa com a docent en diferents màsters de la UB, la UAB i la UPF, és research profesor de l’Institut de Salut Global de Barcelona, ha publicat més de dos-cents treballs en revistes biomèdiques indexades i és autor de més de trenta capítols de llibres (nacionals i internacionals).

 

Secció de Ciències i Tecnologia

Joaquim Bruna és doctor en matemàtiques per la UAB, on és catedràtic d’anàlisi matemàtica i on ha dirigit el Departament de Matemàtiques i el Centre de Recerca Matemàtica. És autor o coautor de més d’una seixantena d’articles de recerca i també d’articles de divulgació, biografies i llibres de text. 

Nora Ventosa és enginyera química per l’Institut Químic de Sarrià (IQS) i doctora per la Universitat Ramon Llull. És investigadora científica de l’Institut de Ciències de Materials de Barcelona del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). És sòcia cofundadora de la spin-off Nanomol Technologies, és vicepresidenta de la Societat Catalana de Química i membre del Consell d’Administració d’ACCIÓ, l’agència del Govern català per a la promoció de la competitivitat de l’empresa. Ha participat, organitzat i dirigit més de cinquanta projectes d’investigació finançats per diverses institucions nacionals i internacionals, públiques, privades i industrials.

Josep Anton Muñoz és catedràtic de geologia estructural de la UB des del 2003. És investigador responsable del grup de recerca Geodinàmica i Anàlisi de Conques, ha estat fundador i director del centre mixt de recerca IGME-GC-UB-UPC i de l’Institut de Recerca Geomodels. Ha dirigit cent seixanta-tres projectes, compta amb dues-centes vint-i-sis publicacions i ha dirigit deu tesis doctorals. Ha rebut la Distinció per a la Promoció de la Recerca Universitària.

Lluís Torner és llicenciat en ciències físiques per la UAB, doctor per la UPC i catedràtic de la UPC des del 2000 al Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions. Ha estat president de l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER) i el 2002 va fundar l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), que dirigeix des que es va crear. Ha participat, organitzat i dirigit més de trenta projectes d’investigació, ha estat president de l’Associació Catalana d’Entitats d’Investigació i ha rebut diversos premis i distincions.

 

 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Catalan Social Sciences Review (número 9)

 

A cura d’Enric Gallén i Gerard Guerra

Teatre

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència