Número 249
setembre 2020

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Torna el cicle de concerts Música al claustre a l’IEC

El dimecres 23 de setembre, a les 19.30 h, es va iniciar al pati de la Casa de Convalescència (carrer del Carme, 47, de Barcelona), seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el cicle de concerts Música al claustre de l'IEC, amb el concert «El lied català i els poetes de la Renaixença. 150è aniversari de Matilde Escalas i Xamení (Palma, 1870-1936)», Inauguració de l’Any Matilde Escalas de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb David Alegret com a tenor i Albert Guinovart al piano. Concert presentat per M. Àngels Blasco i Rovira, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

També hi haurà concerts l’1 d’octubre, «La missa polifònica a Catalunya (1360-1670)», amb el grup vocal De Canendi Elegantia i la Cobla de Ministrers (organitzat en col·laboració amb la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’IEC); el 15 d’octubre, «Beethoven i el Romanticisme des de Catalunya», amb el conjunt instrumental Kaimerata, i el 22 d’octubre, «Música de dones compositores», amb Pilar Bayer al piano (organitzat en col·laboració amb l’Academia Europaea - Barcelona Knowledge Hub).

Amb l’organització dels concerts, l’IEC vol reconèixer i gaudir de la riquesa cultural i artística musical catalana, en un projecte que reforça i convida a compartir la identitat musical amb la d’altres comunitats.

El cicle de concerts Música al claustre de l'IEC acull l’activitat musical a l’espai barroc i acústicament privilegiat de la Casa de Convalescència. La iniciativa d’aquest cicle va sorgir fa uns quants anys, amb el desig de recuperar la tradició musical que acompanyava les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona. La voluntat actual és mantenir-ne la producció i convertir-la en una activitat artística de l’Institut.

Podeu trobar més informació al web. 

Notícies

* Núria Salán: «La tecnologia és acollidora, facilitadora, generosa i sanadora»

* L’Institut d’Estudis Catalans obre el termini per a presentar els Premis Sant Jordi 2021

* L’IEC, a la Setmana del Llibre en Català

* Torna el cicle de concerts Música al claustre a l’IEC

* Joan A. Argenter, membre de la Secció Filològica, i Jens Lüdtke publiquen el Manual of Catalan Linguistics, que omple un buit en l’àmbit dels estudis romànics

* La Delegació de l’Alguer de l’IEC crea llenguamia.cat, un web per a potenciar l’alguerès

* «La dignitat de Gassol plana per tota la recerca que hem realitzat per a aquest llibre»

* La 5a Nit de la Biologia reconeix els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2019

* L’IEC acull la presentació del Diccionari d’economistes catalans

* «La química que ensenyem a les classes està molt allunyada de la vida»

* Missió: romànic

* Magí Camps, membre de la Secció Filològica, publica el llibre Parla’m amb estil

* Se celebren les I Jornades de Biologia de Girona de la Societat Catalana de Biologia

* «Durant la darrera dècada de segle XIX la meitat de la població de Catalunya encara no devia saber el castellà»

* L’Institut d’Estudis Catalans estrena un compte d’Instagram


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa