Número 249
setembre 2020

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Se celebren les I Jornades de Biologia de Girona de la Societat Catalana de Biologia

Els dies 16 i 17 de setembre, la Secció de la Societat Catalana de Biologia (SCB) a Girona ha organitzat les I Jornades de Biologia de Girona, un esdeveniment que estava programat per al mes de març i que es va ajornar a causa de la pandèmia de COVID-19. Les sessions han comptat amb més de vint conferències en format virtual i més de seixanta assistents.

La SCB, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), compta amb vuit seccions territorials i la de Girona és una de les de creació més recent. Els organitzadors d’aquesta secció han volgut que aquestes I Jornades de Biologia de Girona fossin una realitat i han mantingut el programa de conferències adaptant-lo al format virtual.

Investigadors de diferents centres —majoritàriament de la Universitat de Girona (UdG), però també de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) o de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta— han protagonitzat aquesta trobada virtual, en què han compartit i discutit els resultats dels seus projectes. Les vint-i-dues conferències han abastat un ventall ben ampli de temàtiques dins les ciències biològiques, incloent-hi biologia del càncer, biologia de la reproducció, biologia vegetal, microbiologia, biologia animal, neurobiologia, genètica molecular i biologia cel·lular i molecular.

Els seus organitzadors, Elisabeth Pinart, investigadora del Grup de Biotecnologia de la Reproducció Animal i Humana (TechnoSperm) de l’Institut de Tecnologia Agroalimentària i del Departament de Biologia de la UdG, i Enric Verdú, investigador del Grup de Recerca d’Anatomia Clínica, Embriologia i Neurociència (NEOMA) del Departament de Ciències Mèdiques, també de la UdG, han destacat el caràcter interdisciplinari de les Jornades i l’èxit de participació en uns moments complicats per a l’organització d’esdeveniments, en els quals els espais de trobada i debat es fan més necessaris que mai, especialment en l’àmbit científic.

Notícies

* Núria Salán: «La tecnologia és acollidora, facilitadora, generosa i sanadora»

* L’Institut d’Estudis Catalans obre el termini per a presentar els Premis Sant Jordi 2021

* L’IEC, a la Setmana del Llibre en Català

* Torna el cicle de concerts Música al claustre a l’IEC

* Joan A. Argenter, membre de la Secció Filològica, i Jens Lüdtke publiquen el Manual of Catalan Linguistics, que omple un buit en l’àmbit dels estudis romànics

* La Delegació de l’Alguer de l’IEC crea llenguamia.cat, un web per a potenciar l’alguerès

* «La dignitat de Gassol plana per tota la recerca que hem realitzat per a aquest llibre»

* La 5a Nit de la Biologia reconeix els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2019

* L’IEC acull la presentació del Diccionari d’economistes catalans

* «La química que ensenyem a les classes està molt allunyada de la vida»

* Missió: romànic

* Magí Camps, membre de la Secció Filològica, publica el llibre Parla’m amb estil

* Se celebren les I Jornades de Biologia de Girona de la Societat Catalana de Biologia

* «Durant la darrera dècada de segle XIX la meitat de la població de Catalunya encara no devia saber el castellà»

* L’Institut d’Estudis Catalans estrena un compte d’Instagram


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa