Número 249
setembre 2020

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

L’Institut d’Estudis Catalans obre el termini per a presentar els Premis Sant Jordi 2021

Aquest 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, s’ha obert el termini per a presentar les candidatures als Premis Sant Jordi 2021, que inclouen els guardons de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), els de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, els ajuts i les borses dels centres i les fundacions de l’IEC, i les borses d’estudi de l’IEC mateix. El XC Cartell de premis i borses d’estudi de l’IEC inclou seixanta-cinc reconeixements, l’import dels quals suma gairebé 200.000 euros.

En aquesta edició s’han convocat diversos reconeixements nous: el Premi Societat Catalana de Biologia a una start-up, ofert a la millor empresa emergent del sector biotecnològic o de ciències biològiques que estigui en fase de desenvolupament d’un producte o servei i que hagi estat fundada a Catalunya o en territoris de llengua catalana a partir del gener del 2015; el Premi de la Societat Catalana de Física per a treballs de fi de grau (per a estudiants), ofert a un treball final d’un grau que tingui un elevat contingut de física, realitzat per alumnes d’universitats de terres de llengua catalana, i les borses d’estudi Josep Carner i Puig-Oriol, ofertes a estudiants per a treballar en la preparació de l’edició de l’obra de Josep Carner.

Les candidatures s’han de tramitar telemàticament mitjançant el formulari disponible en el web de l’IEC, en aquest enllaç. Si s’hi presenta una obra publi¬cada, se n’haurà de dipositar un exemplar imprès a la seu de l’IEC (carrer del Car¬me, 47, de Barcelona), acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica. La major part dels guardons admeten candidatures fins al 30 de novembre d’aquest any i el lliurament dels premis tindrà lloc l’abril del 2021 en un acte a la Casa de Convalescència, seu de l’IEC.

Els Premis Sant Jordi tenen una llarga tradició històrica i contribueixen a assolir la finalitat de l’IEC de promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.

Notícies

* Núria Salán: «La tecnologia és acollidora, facilitadora, generosa i sanadora»

* L’Institut d’Estudis Catalans obre el termini per a presentar els Premis Sant Jordi 2021

* L’IEC, a la Setmana del Llibre en Català

* Torna el cicle de concerts Música al claustre a l’IEC

* Joan A. Argenter, membre de la Secció Filològica, i Jens Lüdtke publiquen el Manual of Catalan Linguistics, que omple un buit en l’àmbit dels estudis romànics

* La Delegació de l’Alguer de l’IEC crea llenguamia.cat, un web per a potenciar l’alguerès

* «La dignitat de Gassol plana per tota la recerca que hem realitzat per a aquest llibre»

* La 5a Nit de la Biologia reconeix els professionals i treballs que més han contribuït a les ciències biològiques del 2019

* L’IEC acull la presentació del Diccionari d’economistes catalans

* «La química que ensenyem a les classes està molt allunyada de la vida»

* Missió: romànic

* Magí Camps, membre de la Secció Filològica, publica el llibre Parla’m amb estil

* Se celebren les I Jornades de Biologia de Girona de la Societat Catalana de Biologia

* «Durant la darrera dècada de segle XIX la meitat de la població de Catalunya encara no devia saber el castellà»

* L’Institut d’Estudis Catalans estrena un compte d’Instagram


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa