Tauler


Les propostes editorials de l’IEC per a aquest Nadal

Enllaços recomanats


ConvocatòriesLes propostes editorials de l’IEC per a aquest Nadal

L’Institut ofereix de cara a les festes de Nadal una selecció de títols que han estat publicats en els darrers mesos i que formen part del fons editorial de l’acadèmia catalana. Entre les novetats d’enguany hi ha l’anuari Societat Catalana 2010, publicat per l’Associació Catalana de Sociologia, que mostra com la nostra societat és, en el context actual de crisi, cada vegada més vulnerable i presenta un risc de fragmentació. D’altra banda, destaca el Segon informe sobre el canvi climàtic, editat conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, que diagnostica els impactes del canvi climàtic a Catalunya i els pronostica en un futur proper, però que també apunta les possibles mesures d’adaptació a les conseqüències d’aquest fenomen global. El republicanisme nacional a Catalunya: La gestació de la Unió Federal Nacionalista Republicana, de Santiago Izquierdo i editat per la Societat Catalana d'Estudis Històrics, analitza la trajectòria del nacionalisme republicà a començament del segle XX.

 

Dins aquesta selecció també es pot trobar Torcebraç entre dues cultures: De l'ecosistema de les llengües: de discursos i de percepcions, de la lingüista Rosa Calafat, que amb exemples i cites analitza la situació de la llengua catalana; Escoltisme, autoformació i ciutadania activa: Un balanç de cara al futur; coeditat amb Pagès Editors i a cura de Josep González-Agàpito, president de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, o bé el volum El projecte educatiu de l’Escola Pia de Catalunya (1683-2003): una escola popular, de Joan Florensa i publicat per la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana, juntament amb l’Escola Pia de Catalunya.

Per als més joves, hi ha la Petita història de l’Institut d’Estudis Catalans, de Salvador Alegret i Sanromà, que conté les entranyables il·lustracions de Pilarín Bayés; i per a tots aquells que tinguin dubtes sobre quin llibre triar, sempre es poden decantar per un clàssic: el Diccionari de la llengua catalana (DIEC), una eina de consulta imprescindible.

Consulteu les novetats editorials
ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT
CONVOCATÒRIES

L’Institut d’Estudis Catalans convoca, a torn obert, dues places de tècnic/a lingüístic/a: una per a les Oficines Lexicogràfiques de la Secció Filològica i una altra per al projecte del Diccionari Descriptiu de la Llengua Catalana.

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca, a torn obert, tres places de corrector/a de textos, de caràcter temporal per al Servei Editorial, amb una durada aproximada de quatre mesos.

Més informació
s