Tauler


Nou investigadors catalans obtenen l’ajut d’excel·lència científica Starting Grant en la convocatòria d’enguany

L’IEC convoca set borses d’estudi en la vuitantena edició dels Premis Sant Jordi

Enllaços recomanats


Convocatòries
Nou investigadors catalans obtenen l’ajut d’excel·lència científica Starting Grant en la convocatòria d’enguany

 

Nou de les vint-i-tres Starting Grants (subvencions d’arrencada) que ha atorgat el Consell Europeu de Recerca (CER) ―el primer organisme europeu que finança projectes d’investigació― a l’Estat espanyol han estat concedides enguany a Catalunya. D’aquesta manera, la comunitat autònoma se situa al capdavant de l’Estat. El País Valencià, d’altra banda, n’ha rebut una. Els beneficiaris d’aquests ajuts, que s’adrecen als millors joves investigadors ―la mitjana d’edat és de trenta-sis anys―, reben un màxim de dos milions d’euros per a desenvolupar recerques de fins a cinc anys de durada. Són dades que recull el bloc de l’Observatori de la Recerca de l’Institut d’Estudis Catalans i que, pròximament, es podran consultar de manera desagregada al portal Meridià.

De les nou Starting Grantsque ha rebut Catalunya, quatre són per a projectes inscrits en el camp de les ciències socials i les humanitats; quatre més per a projectes de l’àmbit les ciències físiques i l’enginyeria (àrea a què correspon també l’ajut concedit al País Valencià), i el restant per a un projecte que s’emmarca en el camp de les ciències de la vida. Des de l’any 2007, Espanya ha obtingut seixanta-sis Starting Grants i trenta-quatre de les persones que les han obtingut (un 51,5 %) investiguen a Catalunya, mentre que dues (un 3 %) ho fan al País Valencià.

La convocatòria d’aquests ajuts és oberta a joves de qualsevol nacionalitat per a treballar en universitats de recerca de vint-i-un països europeus. L’objectiu és estimular l’excel·lència científica i esperonar els científics a transgredir les fronteres del coneixement i de les disciplines. En la  convocatòria present s’ha duplicat el nombre d’investigadors de fora d’Europa. En total s’han seleccionat 427 projectes valorats en 580 milions d’euros, presentats per investigadors de trenta-nou nacionalitats.

L’IEC convoca set borses d’estudi en la vuitantena edició dels Premis Sant Jordi

Diversos organismes i fundacions convoquen, mitjançant l’Institut d’Estudis Catalans, borses d’estudi i ajuts amb l’objectiu d’estimular la realització de treballs de recerca en diversos àmbits científics. Aquests ajuts formen part del LXXX Cartell de premis i de borses d'estudi. Premis Sant Jordi 2011 i es lliuraran el mes d’abril del 2011.

Es tracta dels ajuts de la Fundació Mercè Rodoreda, per a l’elaboració d’un treball sobre l’estudi de la novel·la catalana feta entre el 1939 i el 1983 o un estudi de la recepció crítica de l’obra de Mercè Rodoreda en un país o grup de països; la borsa d’estudi Abelard Fàbrega, oferta a l’elaboració d’un treball sobre un tema propi de les societats filials de la Secció Filològica (Societat Catalana d’Estudis Clàssics, Societat Catalana de Llengua i Literatura, Societat Catalana de Sociolingüística i Societat Catalana de Terminologia), i la borsa d’estudi Ramon d’Alòs-Moner, oferta per a l’elaboració d’un treball bibliogràfic de tema català (d’un autor, d’un període, d’un territori o d’una publicació científica).

També es convoquen les dues borses d’estudi Eusko-Ikaskuntza - Institut d’Estudis Catalans, destinades a investigadors joves interessats en l’estudi d’algun aspecte de la cultura catalana o de la cultura basca; les quatre borses d’estudi Generalitat de Catalunya, dotades pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per a estades de tres mesos en un territori de llengua catalana a fi d’estudiar un tema relacionat amb la cultura catalana; les quatre borses d’estudi Països Catalans, per a promoure estudis que, en qualsevol àmbit científic, il·lustrin les relacions entre els diversos territoris del domini lingüístic català; i, finalment, les borses Ferran Sunyer i Balaguer, ofertes als millors projectes d’estudi o recerca matemàtica relacionats amb la tesi doctoral.

El termini d’admissió de les sol·licituds finalitza el 3 de desembre de 2011.

ENLLAÇOS RECOMANATS


Butlletí de la Xarxa CRUSCAT


CONVOCATÒRIES

L’Institut d’Estudis Catalans convoca, a torn obert, una plaça de corrector/a de textos per al Servei Editorial.

Més informació


L’Institut d’Estudis Catalans convoca una plaça de tècnic/a de comunicacions i seguretat.

Més informació
s